News Flash:

De ce trebuie sa mancam paine alba

12 Iunie 2018
1063 Vizualizari | 0 Comentarii
paine

Un studiu recent, publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, demonstrează că pâinea albă ajută la dezvoltarea bacteriilor benefice din intestine.

Oricât s-ar discuta despre pâinea potrivită, oricâte pretenții am avea de la ea și cât am analiza-o, un lucru e sigur: nu orice pâine cu reclamă bună este și sănătoasă, iar, deseori, vitaminele necesare pe care ar trebui să le luăm din produsele de panificație vin chiar din pâinea albă!

Mai există și cei care consumă pâine fără a se gândi prea mult la ce conține, cât e de sănătoasă și ce urmări ar putea avea consumul acesteia și se ghidează după un singur criteriu: gustul bun!

Pâinea cu secară este cea mai sănătoasă, teoretic, însă acest lucru se aplică doar atunci când pâinea conține secară naturală. În cele mai multe cazuri însă, aceasta apare ca un ingredient marginalizat, adăugat în cantități insesizabile și este, din păcate, departe de a fi natural.

Reteta pentru cea mai sanatoasa paine din lume, care te va ajuta sa tratezi colesterolul si diabetul

"Numeroase studii arată că în ţările în care se consumă multe produse din făină integrală, cum ar fi pâinea din făină integrală, există mari şanse ca procentul persoanelor supraponderale să fie mai redus. Pâinea integrală conţine fibre, vitaminele B, magneziu şi fier", mai spune expertul în nutriţie.

"Copiii pot beneficia de pe urma pâinii integrale care conţine şi acizi graşi Omega 3, în timp ce oamenii care sunt preocupaţi de sănătatea inimii pot opta pentru pâine cu conţinut ridicat de seminţe", spune nutritionistul Sharon Natoli.

Un studiu publicat în British Journal of Cancer arată că riscul de cancer de colon este redus atunci când consumăm pâine din cereale integrale. Pâinea este principalul aliment din cereale integrale pe care îl consumăm. De aceea este foarte important ca prin alegerea de a cumpăra doar pâine integrală de pe rafturile magazinelor câștigăm ,pe termen lung, o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră și prevenim apariția bolilor cronice, susține profesorul Qu Sun, de la Departamentul pentru Nutriție de la Harvard, în studiul" Consumul de cereale integrale si riscul mortalitatii", realizat de către cercetatori de la Harvard si nutritionisti, epidemiologi si specialisti americani in dieta.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005681 (s)