News Flash:

De ce se decoloreaza parul vopsit

11 Iulie 2018
851 Vizualizari | 0 Comentarii
par3

Abia te-ai vopsit si nu vrei ca parul tau sa-si piarda culoarea? Exista cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare, daca nu vrei sa fie nevoie sa te revopsesti prea curand. Iata de ce se decoloreaza parul vopsit!

Care sunt motivele pentru care se decoloreaza parul vopsit?

1. Nu este lasata vopseaua suficient pe firul de par

Un motiv obisnuit care duce la decolorarea parului vopsit este reprezentat de timpul de procesare insuficient, ceea ce inseamna ca vopseaua nu a stat suficient timp pe firul de par. Acest lucru este valabil mai ales daca ai fire albe de par. Cuticulele de par alb au nevoie de mai mult timp pentru a se deschide si absorbi moleculele artificiale de culoare.

2. Apa este prea dura

Multe persoane au apa dura la robinet. Elementele prezente in apa dura, in mod specific calciul si magneziul, sunt extrem de problematice atunci cand se incearca asigurarea rezultelor durabile ale culorii parului. Acestea tind sa se acumuleze in timp pe firul de par si pot impiedica moleculele de culoare sa penetreze cuticulele. Daca te confrunti cu aceasta problema, este recomandat sa indepartezi mineralele din par cu produse speciale.

Ce se intampla daca iti masezi parul cu sare de mare?

3. Clatesti parul cu apa fierbinte

Atunci cand vine timpul sa-ti clatesti parul dupa ce te-ai vopsit, asigura-te ca folosesti apa calduta. Apa prea fierbinte poate face cuticulele sa se deschida, lasand o parte din culoare sa se clateasca in timpul procesului de samponare.

si acelasi sfat este recomandat si datile urmatoare cand te speli pe cap si ai parul vopsit.

4. Te speli pe cap prea repede dupa ce te-ai vopsit

Specialistii recomanda sa astepti cel putin 24 de ore pentru a-ti spala parul dupa ce te-ai vopsit daca vrei sa prelungesti viata culorii parului. Cu toate acestea, ceea ce poate fi mai important decat acest timp de asteptare este utilizarea produselor corecte de intretinere.

5. Folosesti produse care nu intretin culoarea parului vopsit

Cel mai important ingredient pe care trebuie sa-l eviti in compozitia produselor de ingrijire este laurilul sulfat de sodiu. Cu toate acestea, folosirea tipurilor de sampon si balsam de ingrijire a culorii sporesc si prelungesc durata de viata a culorii parului. Folosirea unor produse cu un pH prea mare poate determina deschiderea cuticulelor, ceea ce va duce la decolorarea parului vopsit.

6. Nu iti protejezi parul de razele ultraviolete

Utilizarea produselor fara o protectie adecvata impotriva radiatiilor UV este o invitatie deschisa pentru aceste raze sa decoloreze culoarea parului. 

Cum sa iti repari parul cu bere

sursa: eva.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006027 (s)