News Flash:

De ce nu trebuie spalat puiul inainte de a-l gati

13 Mai 2016
4379 Vizualizari | 0 Comentarii
pui
In urma unui sondaj online la care au participat 4.500 de adulti din Marea Britanie, s-a constatat ca 44% dintre acestia spalau carnea inainte de preparare.
Cand li s-a spus ca aceasta practica raspandeste bacteria campylobacter (care afecteaza anual aproape 300.000 de englezi) pe maini, pe suprafetele de lucru, pe haine si pe echipamentul de gatit, doar 22% aveau habar de asa ceva, dupa cum mentiona dailymail.co.uk. Pasarile de curte sunt principalii purtatori ai bacteriei. Simptomele intoxicatiei provocate de aceasta bacterie includ diaree, dureri de stomac, crampe, febra si starea generala de rau.

Renuntand la spalarea carnii crude, riscul de raspandire scade simtitor, iar prin tratarea termica a alimentului aceasta bacterie este distrusa.

carnea preparare bacteria campylobacter
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006249 (s)