News Flash:

De ce este bine sa tinem o matura dupa usa de la intrare. Ce alte superstitii s-au pastrat si in zilele noastre despre matura…

19 Martie 2018
968 Vizualizari | 0 Comentarii
matura

Chiar daca majoritatea am ales aspiratorul pentru a face curatenie, intrucat ne este mult mai comod, matura nu lipseste din nicio casa.

Iata ce superstitii s-au pastrat si in zilele noastre despre matura, considerata din cele mai vechi timpuri, un obiect magic in gospodaria oricarei familii!

Se aseaza cu periile in sus
Din batrani se spune ca matura este un aparator de nadejde al casei. De aceea, aceasta se pune, cu periile in sus, dupa usa de la intrare, avand rolul de a proteja familia si casa de duhurile rele. De asemenea, la marile sarbatori sau in perioadele grele din viata, matura se pune in prag. De asemenea, traditia spune ca nu se matura niciodata intr-o zi de sarbatoare.

Cand incepe sa se rupa, trebuie aruncata
O alta superstitie spune ca imediat ce o matura incepe sa se rupa, trebuie aruncata sau arsa pe foc, altfel aceasta nu va mai avea nici un fel de protectie asupra casei. Batranii spun ca oricine gaseste un fir cazut de la o matura, sa-l puna la brau, in credinta ca este aparator de dureri de spate.

Se matura dinspre usa spre interiorul casei
Ca sa va feriti de ghinion, traditia spune ca trebuie sa maturati dintre usa spre interiorul casei, apoi gunoiul se strange si se arunca. Se crede ca daca veti matura in sens invers, veti arunca sporul din casa. Nu in ultimul rand, se crede ca cine foloseste matura veche in casa noua, va aduce si necazurile din vechea locuinta.

sursa: secretele.com


superstitii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004718 (s)