News Flash:

De ce doare uneori actul intim?

25 Septembrie 2016
1172 Vizualizari | 0 Comentarii
cuplu dragoste
Infectiile vaginale si cele urinare, slaba lubrifiere si herpesul sunt cativa dintre factorii care pot afecta desfasurarea unui raport intim.

Durerea din timpul contactului sexual poate fi permanenta sau intermitenta, tulburarea afectand atat femeile, cat si barbatii. De cele mai multe ori, problema se poate rezolva tratand boala care o provoaca.

Intensitatea durerii resimtite in timpul actului sexual depinde de factorul care o cauzeaza. La femei, chisturile ovariene, anexita, precum si epiziotomia (taiere chirurgicala facuta inainte de nastere in zona dintre vagin si anus)  pot da disconfort in timpul contactului sexual.

Vaginismul

Este contractia involuntara a muschiului vaginului, afectiune care ingreuneza penetrarea. Aceasta problema poate aparea de la primul contact intim sau poate surveni dupa o perioada de activitate sexuala.

Endometrioza

Boala caracterizata prin prezenta unui tesut asemanator endometrului (mucoasa uterina) in afara localizarii normale, endometrioza da dureri abdominale si disconfort in timpul actului sexual.

Bolile cu transmitere sexuala

Cele mai multe boli cu transmitere sexuala dau mancarimi vaginale la femei si scurgere de uretra la barbati, simptome care produc dureri in timpul contactului intim. Una dintre acestea este herpesul, boala manifestata prin prezenta unor basici si secretii la nivelul organelor genitale.

Lubrifiere insuficienta

Apare fie din cauza excitatiei insuficiente (preludiu prea scurt), fie din cauza unor modificari hormonale aparute la menopauza (scaderea nivelului de estrogen). De asemenea, slaba lubrifiere mai poate aparea din cauza administrarii unor medicamente precum cele antihipertensive.

Infectii urinare

In cazul ambelor sexe, infectiile urinare pot duce la acte sexuale dureroase, din cauza inflamatiei si iritatiei locale. Astfel de infectii se manifesta prin senzatia de arsura la urinare si prin nevoia de a merge frecvent la toaleta. La barbati, infectiile urinare produc usturime in timpul ejacularii.



Boli specific masculine

La barbati, actul sexual dureros este cauzat in special de unele boli. Printre acestea, se numara: fimoza (preputul este prea stramt, neputand fi retras in intregime la baza glandului), prostatita (afectiune inflamatorie a prostatei) si uretrita (infectie a uretrei).

vaginismul endometrioza infectii urinare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006104 (s)