News Flash:

Darius Valcov, numit consilier de stat al premierului Viorica Dancila

31 Ianuarie 2018
1168 Vizualizari | 0 Comentarii
Darius Valcov

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov, cercetat în mai multe dosare penale, a fost numit, marţi, consilier de stat în aparatul propriu al prim-ministrului, potrivit deciziei Vioricăi Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial.

”Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, Darius Bogdan Vâlcov se numeşte în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului”, se arată în decizia Vioricăi Dăncilă, care a fost publicată marţi în Monitorul Oficial.

Darius Vâlcov, fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta, a fost trimis în judecată în anul 2015, de către procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile.

Potrivit rechizitoriului trimis instanţei, în 2009, administratorul unei societăţi comerciale i-ar fi cerut lui Darius Vâlcov, care atunci era primar al municipiului Slatina, să intervină la factori de decizie de la SC Compania de Apă Olt SA, pentru a câştiga licitaţii de lucrări pentru obiective din Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti. În schimbul intervenţiei sale, omul de afaceri i-ar fi promis lui Darius Vâlcov că îi dă 20 la sută din valoarea sumelor încasate (fără TVA) din contractele de execuţie a lucrărilor.

La termenul din 9 ianuarie, judecatorii au rămas în pronunţare în acest dosar. Atunci, procurorul DNA a cerut pedepse maxime, cu executare, pentru toţi inculpaţii din această cauză. Având în vedere faptele de care este acuzat fostul ministru, pedeapsa maximă ar fi de 14 ani. Prima decizie ar urma să fie anunţată pe 8 februarie.

Pe rolul Tribunalului Dolj este un alt dosar în care Darius Vâlcov a fost trimis în judecată, în anul 2015, pentru două infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă.

Vâlcov a lucrat la elaborarea actualului program de guvernare al PSD, dar şi la raportul de evaluare a miniştrilor Cabinetului Grindeanu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005693 (s)