News Flash:

Darius Valcov iese din arest

24 Iunie 2015
1250 Vizualizari | 0 Comentarii
darius valcov2
Darius Valcov va fi eliberat din arest si cercetat sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat de fapte de trafic de influenta, potrivit unei decizii a instantei supreme.
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis, marti, contestatia lui Valcov fata de masura arestului preventiv si a decis, definitiv, plasarea sa sub control judiciar, astfel ca fostul ministru si primar al Slatinei urmeaza sa fie eliberat.

Darius Valcov a fost arestat preventiv in 2 aprilie, intr-un prim dosar deschis pe numele sau de DNA pentru trafic de influenta. In acest dosar, el a fost trimis in judecata, in 20 mai.
Ulterior, alte doua dosare au fost deschise pe numele sau, pentru fapte similare.
In primul dosar, procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Valcov, in 20 mai, pentru trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupa de acesta.
Potrivit rechizitoriului trimis instantei, in 2009, Theodor Berna, administratorul societatii Tehnologica Radion la data faptelor, i-a cerut lui Darius Valcov, care atunci era primar al municipiului Slatina, sa intervina la factori de decizie de la SC Compania de Apa Olt SA, pentru a castiga licitatii de lucrari pentru obiective din Slatina, Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti. In schimbul interventiei sale, Theodor Berna i-ar fi promis lui Darius Valcov ca ii da 20 la suta din valoarea sumelor incasate (fara TVA) din contractele de executie a lucrarilor.
Societatea Tehnologica Radion a castigat licitatiile organizate in cadrul proiectului "Extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si apa uzata in judetul Olt", fiind semnate contracte cu Compania de Apa Olt, pentru mai multe lucrari, in valoare de 78.201.552,15 lei. Mediafax.ro

darius valcov
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1332 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005661 (s)