News Flash:

Darius Valcov, audiat din nou la DNA

3 Iunie 2015
1231 Vizualizari | 0 Comentarii
darius valcov2
Darius Valcov a fost adus miercuri din arestul Politiei Capitalei la DNA, pentru a fi audiat intr-un nou dosar in care se fac cercetari pentru trafic de influenta, dupa ce fostul ministru al Finantelor a fost trimis recent in judecata, pentru fapte similare.
Potrivit unor surse judiciare, fostul ministru al Finantelor Darius Valcov a fost citat la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) intr-un nou dosar.
Procurorii DNA l-a trimis in judecata, in 20 mai, pe Darius Valcov, fost primar al municipiului Slatina, judetul Olt, fost ministru al Finantelor si fost senator, pentru trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupa de acesta. Darius Valcov este in arest preventiv din 2 aprilie.
Minel Florin Prina, fost primar al municipiului Slatina, este judecat pentru complicitatela trafic de influenta si complicitate la spalare de bani, omul de afaceri Lucian Petrut Susala, pentru complicitate la trafic de influenta, complicitate la spalare de bani si complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, Petre Bogdan Timofte si Constantin Cristian Tomescu, pentru complicitate la trafic de influenta, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Potrivit rechizitoriului trimis instantei, in 2009, Theodor Berna, administratorul societatii Tehnologica Radion la data faptelor, i-a cerut lui Darius Valcov, care atunci era primar al municipiului Slatina, sa intervina la factori de decizie de la SC Compania de Apa Olt SA, pentru a castiga licitatii de lucrari pentru obiective din Slatina, Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti. In schimbul interventiei sale, Theodor Berna i-ar fi promis lui Darius Valcov ca ii da 20 la suta din valoarea sumelor incasate (fara TVA) din contractele de executie a lucrarilor. Mediafax.ro

procurorii dna theodor berna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006292 (s)