News Flash:

Cutremur la Hollywood! Veste soc primita de Leonardo Di Caprio

3 Aprilie 2016
1182 Vizualizari | 0 Comentarii
di caprio
Celebrul cotidian american Wall Street Journal a descoperit ca filmul Lupul de pe Wall Street, regizat de Martin Scorsese si cu Leonardo DiCaprio in personajul principal, a fost finantat cu sute de milioane de dolari intr-un circuit financiar care are la baza bani din Malaezia. 
De un an in Malaezia este un scandal imens care il implica si pe primul Ministru Najib Razak, conform caruia fondul de investitii 1MDB s-au sifonat bani care au plecat inclusiv in conturile acestui prim ministru. 
Anchetatorii americani au descoperit ca 155 mil. dolari, avand ca origine acest fond au ajuns prin numeroase circuite financiare sa finanteze filmul Lupul de pe Wall Street. 
Acest film a strans venituri de 400 de mil. de dolari si a fost nominalizat pentru 5 categorii la Academy Award.
Ajutor pentru a finanta filmul a venit dintr-o companie de productie practic necunoscuta, numita Red Granite Pictures. Desi produsese pana in acel moment un singur film, compania a venit cu cele 100 de milioane de dolari necesare pentru ca filmul Lupul de pe Wall Street sa devina realitate. 
Anchetatorii au descoperit ca in spatele companiei care a finantat filmul se afla fondul malaezian de investitii 1MDB. Acesta a intrat in vizorul anchetatorilor, atat pe plan local cat si international, dupa ce a acumulat datorii de peste 11 miliarde de dolari. 
Zecile de milioane de dolari au fost mutati de fondul 1MDB in compania Red Granite Pictures prin mai multe offshore-uri, dupa cum a descoperit Wall Street Journal. 
FBI a citat mai multi angajati ai Red Granite, ai unei firme de contabilitate si a unei banci prin care s-ar fi facut mai multe tranzactii. 
Red Granite, compania care a finantat Lupul de pe Wall Street, a intrat in scena in anul 2011 dupa ce a dat o petrecere de un milion de dolari la Cannes si a adus artisti precum Kanye West si Pharrell Williams. La cateva luni dupa, primul film finantat de companie a fost lansat: Friends with Kids. 
”Au venit de nicaieri si au surprins pe toata lumea la inceput, a spus Howard Cohen, co-presedintele Roadside Attractions, distribuitorul primului film al Red Granite.
Conform unei intelegeri din 2012 de la Telina Holding, conform WSJ, peste 50 de milioane de dolari au fost folositi pentru a finanta Lupul de pe Wall Street numai in acea tranzactie. 
Purtatorul de cuvant al Red Granite a spus ca ”compania isi plateste si va continua sa isi plateasca toate imprumuturile”. Nu este totusi clar cui va plati banii, din moment ce compania din Insulele Virgine Britanice care ar fi oferit banii a intrat in lichidare anul trecut. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007553 (s)