News Flash:

CUTREMUR IN ITALIA: "Pamantul parea mai degraba o nava ce trecea printr-o furtuna"

25 August 2016
1031 Vizualizari | 0 Comentarii
cutremur mare italia
Supravietuitorii cutremurului din Italia au descris momentele de groaza prin care au trecut in momentul in care cladirile au inceput sa se zdruncine in timpul noptii, informeaza BBC.
Unul dintre martorii cutremurului din Italia a povestit jurnalistilor de la BBC cum auzea "femei strigand dupa copiii lor", in timp ce altul povesteste cum pamantul se simtea mai degraba ca o "nava ce trecea printr-o furtuna".
Majoritatea celor care si-au pierdut viata in urma seismului locuiau in Accumoli, localitate situata foarte aproape de epicentru si in Amatrice, asezare distrusa aproape in intregime de cutremurul de 6,2 ce a zdruncinat centrul Italiei.
"Am fost trezit de cutremurul puternic si am sarit in masina pentru a merge in Accumoli si a oferi ajutor, stiind ca acolo vor fi multe pagube. Cand am ajuns in zona am fost socat de ce am vazut; toate casele erau la pamant. Oamenii zaceau pur si simplu pe strazi, iar cei constienti umblau plini de sange prin daramaturi, printre care mai multe femei ce strigau dupa copiii sau sotii lor", povesteste Gianni Palotta pentru BBC.
"Sunt fotograf si in aceasta dimineata, dupa cutremur, am condus aproape doua ore si am ajuns in Amatrice in jurul orei 5.00. In acel moment am fost socat de modul in care arata zona. Intregul oras era distrus, nu exista curent electric si telefoanele nu functionau. Totul parea ca fusese bombardat, aproape 95% din locuinte erau culcate la pamant. Am vorbit cu 10 oameni si toti erau in stare de soc;  fiecare pierduse pe cate cineva. Sunt atatea case distruse incat ma tem ca nu vor mai gasi prea multi supravietuitori", declara Stefano Sbrulli din Amatrice.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005000 (s)