News Flash:

CUTREMUR in Banat. L-ai simtit?

23 Decembrie 2014
1331 Vizualizari | 0 Comentarii
Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs marti, la ora 15.12, in Banat, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Seismul s-a produs la adancimea de doi kilometri si a avut intensitatea IV pe scara Mercalli, in zona epicentrala.

Un alt cutremur, de trei grade pe scara Richter, s-a produs marti, la ora 12.52.

In zona seismica Vrancea s-au produs, in decembrie, alte opt cutremure cu magnitudini intre 3,1 si 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind inregistrat in 7 decembrie.

In 22 noiembrie, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Tot in Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani. 

seismul mercalli cutremur scara richter vrancea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006073 (s)