News Flash:

Curtea de Conturi: Primaria Timisoara a facut plati salariale ilegale de peste 24 de milioane de lei

17 Februarie 2015
1255 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Robu
Raportul Curtii de Conturi pe anul 2013 arata ca Primaria Timisoara a facut plati salariale ilegale de peste 24 de milioane de lei, iar conducerea institutiei a majorat veniturile primarului si viceprimarilor, prin acordarea de sporuri.

Potrivit raportului Curtii de Conturi, Primaria Timisoara a facut in perioada iulie 2011 - mai 2014 plati ilegale pentru salarii.

"Primaria Timisoara a facut in perioada iulie 2011- mai 2014 plati nelegale pentru drepturi de natura salariala, abaterea fiind estimata la 24.638.000 de lei. Astfel, au fost evidentiate si angajate la plata drepturi salariale in suma bruta estimativa totala de 4.510.000 lei, din care contributiile angajatorului la bugetele publice in suma estimativa de 945.000 de lei de natura indemnizatiei de dispozitiv acordata lunar, in procent de 25% din salariul de baza, personalului contractual si functionarilor publici, care a fost inclusa fara temei legal, in structura salariului de baza incepand cu 1 ianuarie 2010, dar si plati efectuate in suma totala de 203.000 lei pentru drepturi de natura salariala acordate primarului si viceprimarilor in suma bruta estimativa totala de 145.000 lei", se arata in raport.
Reprezentanti ai Curtii de Conturi au declarat corespondentului MEDIAFAX ca Executivul Primariei a majorat veniturile primarului si viceprimarilor, prin acordarea de sporuri.
De asemenea, in acelasi raport al Curtii de Conturi se arata ca au fost facute ilegal lucrari de intretinere a spatiilor verzi, defrisari si corectii de arbori prin utilizarea de preturi mai mari decat pretul pietei, fara sa fie precizate cifre.
Directorul adjunct al Curtii de Conturi Timis, Florin Popovici, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca raportul institutiei pe care o reprezinta este pe anul 2013, insa daca se gasesc nereguli care au inceput in anul 2011 si au continuat pana in 2014, Curtea de Conturi are posibilitatea sa le verifice pana ajunge la zi, chiar daca depaseste anul fiscal 2013.
La randul sau, primarul Timisoarei, Nicolae Robu (PNL), a declarat corespondentului MEDIAFAX ca a contestat deja acest raport si ca ”tot ce s-a facut, s-a facut cu aviz juridic”.
”Nu vreau sa fac acum propaganda Curtii de Conturi. (...) Am contestat toate acele asa-zise nereguli. Noi consideram ca tot ce s-a facut, s-a facut cu aviz juridic. Deconturile au fost corecte si drept urmare contestam auditorii pentru ca nu sunt niste Dumnezei. Daca intr-adevar s-a gresit, atunci au gresit juristii si cei de specialitate. Nu am stabilit eu salariul primarului si viceprimarilor. Nu a facut nici Ciuhandu (Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timisoarei - n.r.) de capul lui, ci au facut cei de specialitate”, a declarat Nicolae Robu.

primaria timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008568 (s)