News Flash:

Curtea de Apel Timisoara: Consilierul superior APIA Recas ramane in arest preventiv

30 Septembrie 2016
999 Vizualizari | 0 Comentarii
arest la domiciliu
Consilierul superior al APIA Recas, Ioan Rominu, acuzat de fapte de coruptie, ramane in arest preventiv pana in 19 octombrie, dupa ce Curtea de Apel Timisoara (CAT) a respins definitiv, joi, contestatia inculpatului care voia inlocuirea masurii cu arestul la domiciliu. 
Ioan Rominu contestase incheierea Tribunalului Timis, care a mentinut starea de arest preventiv. 
"Respinge ca nefondata contestatia formulata de inculpatul Rominu Ioan impotriva incheierii penale pronuntate de judecatorul de camera preliminara din cadrul Tribunalului Timis si mentine incheierea atacata. Definitiva", arata CAT. 
Pe 20 septembrie, Tribunalul Timis a mentinut masura arestarii preventive a inculpatului Ioan Rominu urmand ca "legalitatea si temeinicia masurii arestului preventiv sa fie verificate din nou, inainte de expirarea termenului de 30 de zile prevazut de lege, respectiv data de 19 octombrie 2016. Respinge cererea de revocare a masurii arestului preventiv si cererea de inlocuire a masurii arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu formulata de inculpat, prin aparator ales, ca nefondata", potrivit solutiei magistratilor din 20 septembrie. 
Din rechizitoriul procurorilor DNA Timisoara reiese ca in perioada aprilie - iulie 2016, Rominu, in calitate de consilier superior in cadrul APIA Recas, cu ocazia controlului si aprobarii dosarului unui fermier, a pretins de la fiul acestuia (denuntator in cauza), cu titlu de mita, o suma echivalenta cu jumatate din subventia cuvenita pentru campania aferenta anului 2015, respectiv 22.500 lei. Ulterior, dupa mai multe "negocieri" cu denuntatorul, inculpatul s-a "multumit" cu suma de 10.000 lei, pe care a primit-o efectiv la data de 28 iulie 2016, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. 
Anterior, in cursul lunii mai 2016, in sediul APIA - Centrul Local Recas, "inculpatul Rominu Ioan a pretins si primit cu titlu de mita de la acelasi denuntator suma de 700 lei pentru aprobarea dosarului aferent cererii de plata pentru subventiile din campania 2016, astfel incat plata sa se faca fara probleme. Din suma respectiva, consilierul superior a retinut suma de 100 lei, iar diferenta de 600 lei a remis-o mai departe inculpatului Popescu Silviu Dorin, la care era in fapt repartizat dosarul fermierului", mai arata procurorii. 
In data de 12 iulie 2016, in sediul aceleiasi institutii publice, Rominu a pretins si primit de la acelasi denuntator, cu titlu de folos necuvenit, suma de 2.500 lei, invocand faptul ca acesti bani au fost solicitati de un coleg de-al sau pentru a aproba dosarul privind cererea de plata pentru subventia din campania pe anul 2015, mai sustine DNA Timisoara. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005508 (s)