News Flash:

Curtea de Apel Timisoara a amanat pentru data de 25 mai pronutarea in dosarul lui Frunzaverde

13 Mai 2016
1133 Vizualizari | 0 Comentarii
Sorin Frunzaverde1
Curtea de Apel Timisoara (CAT) a amanat pentru data de 25 mai, pronuntarea in dosarul fostului presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Caras-Severin, Sorin Frunzaverde
Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ca apararea sustine, in continuare, ca unele dintre inregistrarile ambientale ar fi fost facute de SRI. 
Conform acestora, judecatorul urmeaza sa decida, dupa verificari, daca toate inregistrarile au fost facute de SRI, "pentru ca daca el va constata acest lucru, s-ar putea sa le elimine (ca probe din dosar, n.r.), iar acest lucru se va anunta dupa sedinta de judecata in care se va decide acest aspect. (...) In momentul in care are confirmare 100% ca toate sau numai unele sunt, (inregistrari efectuate de SRI - n.r.) in acelasi timp verificandu-se si contextul de timp, va vedea daca se aplica decizia Curtii Constitutionale". 
La termenul precedent, avocatii acestuia au solicitat in instanta ca DNA sa spuna cine a realizat inregistrarea ambientala a clientului lor. Avocatul lui Sorin Frunzaverde, Adrian Fanu Moca, declara la momentul respectiv pentru AGERPRES, ca 'apararea (...) a solicitat DNA central sa raspunda cine a pus suportul tehnic (cine a realizat inregistrarea ambientala a lui Sorin Frunzaverde, intr-un local, n.r.) in dosarul de urmarire penala, DNA, SRI sau alte institutii ale statului, si daca a existat mandat sau nu pentru acea inregistrare'. 
Potrivit avocatului lui Frunzaverde, ar fi vorba despre o inregistrare ambientala din perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2014, in care acesta le cerea colegilor sai din PNL sa-l voteze pe Klaus Iohannis. 
Fostul presedinte al CJ Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, a fost condamnat de Tribunalul Caras-Severin, in ianuarie 2016, la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul alegerilor prezidentiale din 2014, in care a fost acuzat ca si-ar fi exercitat ilegal influenta in scopul obtinerii mai multor voturi in favoarea candidatului partidului din care facea parte, PNL. 
In acelasi dosar, fostul vicepresedinte al CJ Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a fost condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunilor de folosire a influentei in vederea obtinerii unui folos necuvenit, pentru influentarea declaratiilor si uz de fals. AGERPRES

consiliului judetean sorin frunzaverde
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1759 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005523 (s)