News Flash:

Cursuri in premiera la Clinica de Urologie a Spitalului Judetean Timisoara

3 Aprilie 2015
1330 Vizualizari | 0 Comentarii
Un curs postuniversitar inedit de cistectomii (extirpare a vezicii urinare) are loc in acest zile la Clinica de Urologie a Spitalului Judetean Timisoara, unde 32 de medici romani si straini se perfectioneaza in aceasta interventie. 
Cursul de cistectomie radicala si tehnici de derivatie urinara vine in ajutorul medicilor care, la randul lor, ii vor ajuta pe bolnavii care au cancer de vezica urinara si pentru care nu mai exista alta solutie decat extirparea. In timpul celor trei zile ale cursului (1-3 aprilie) au loc prezentari teoretice, transmisii live din salile de operatii si sesiuni de hands-on-training. 
'In vestul tarii suntem singura sectie care face aceasta operatie dificila de indepartare a vezicii urinare in totalitate; este o interventie de mare complexitate, una dintre cele mai dificile operatii din urologie. Tocmai de aceea este important ca medicii sa stie cum sa faca aceste operatii', a explicat, joi, pro. univ. dr. Viorel Bucuras, seful Clinicii de Urologie a Spitalului Judetean Timisoara, intr-o conferinta de presa. 
Medicul spune ca anual prin aceasta operatie trec 50 de persoane, iar cauzele care determina cancerul de vezica sunt variate si unele aparent fara vreo legatura cu acest organ, cum ar fi 'vopseaua de par, poluarea aerului sau fumatul, fiind mai des intalnit acest tip de cancer la femei decat la barbati, iar urinarea cu sange este primul semn ca am putea avea cancer', a mai adaugat prof. Viorel Bucuras. 
El a mai precizat ca prezentul curs este bazat pe experienta importanta acumulata in cadrul clinicii in decursul anilor si este sustinut de prezenta unor personalitati de prestigiu ale urologiei europene, cum sunt: prof. Hein Van Poppel  (Leuven, Belgia) - secretarul  general adjunct al Asociatiei Europene  de Urologie, conf. dr. Gabriel Gluck (Bucuresti), urologii Nicolae Vesa si Ursula Roghmann (Iserlohn, Germania). 
Cursul de la Timisoara are drept obiectiv principal imbunatatirea cunostintelor teoretice, dar mai ales a deprinderilor practice si abilitatilor participantilor pentru a putea efectua cu succes acest tip de interventii. AGERPRES 

interventie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1355 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004621 (s)