News Flash:

Cursele Tarom, suspendate pe aeroportul din Oradea din cauza unor lucrari. Pasagerii sunt directionati catre Timisoara

3 Martie 2015
1117 Vizualizari | 0 Comentarii
Compania Tarom a suspendat, incepand de luni, cele 13 curse saptamanale pe care le avea pe aeroportul din Oradea, catre si din Bucuresti, ca urmare a dezafectarii unora dintre sistemele de ghidare la sol, in timp ce alte companii continua sa foloseasca aeroportul oradean.
Unele sisteme de ghidare la sol de pe aeroportul Oradea au fost dezafectate, in vederea continuarii lucrarilor de reabilitare a infrastructurii aeroportuare, astfel ca Tarom a anuntat suspendarea curselor Oradea - Bucuresti si Bucuresti - Oradea.
Operarea curselor Tarom pe aeroportul din Oradea a fost suspendata intrucat pilotii companiei trebuie sa respecte manualul de zbor al companiei, care prevede ca nu se poate opera pe un aeroport care nu are active toate sistemele de ghidaj la sol.
Aeroportul din Oradea este in aceasta situatie deoarece de luni a inceput dezafectarea partiala a unora dintre aceste sisteme, necesara pentru continuarea lucrarilor de reabilitare a infrastructurii aeroportuare.
Seful de cabinet al presedintelui Consiliului Judetean Bihor, institutia in subordinea careia functioneaza aeroportul oradean, Horia Cartis, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca Tarom a suspendat cursele Bucuresti - Oradea si Oradea - Bucuresti, dar ca aeroportul este in continuare deschis si opereaza alte companii, cu zboruri charter, precum si cu elicoptere.
"Este vorba despre companii ale caror norme sunt diferite de cele din manualul de operare al Tarom”, a spus Cartis.
Potrivit acestuia, aeroportul din Oradea va fi inchis complet in perioada 22 aprilie - 20 iunie, urmand ca din 21 iunie infrastructura sa fie redeschisa integral si pusa la dispozitia tuturor operatorilor.
Pana in 20 iunie, persoanele care doresc sa ajunga la Bucuresti cu avionul sunt nevoite sa se indrepte spre cele doua aeroporturi mai apropiate, de la Cluj ori de la Timisoara.
Inchiderea provizorie a pistei aeroportului oradean si, implicit, suspendarea zborurilor este necesara pentru derularea lucrarilor de modernizare a infrastructurii, derulate de asocierea companiilor austriece Porr Construct, Teerag, Asdaq Aktiengesselschaft si Col Air. Acestea valoreaza 79,9 milioane lei si fac parte dintr-un proiect cu fonduri europene ce are ca scop inlocuirea pistei actuale, lunga de 1.800 metri, cu una noua, de 2.100 metri, si lata de 45 latime, fata de 30 metri, cat are pista in prezent.
De asemenea, in baza aceluiasi proiect, vor fi construite doua cai de rulare-degajare, o platforma de imbarcare-debarcare pe care sa poata stationa sase aeronave, inclusiv de tip C (mari), sisteme de balizaj luminos de categoria II de operare, cu lumini inclusiv pe axul longitudinal, nu doar pe marginea pistei, sisteme de alimentare cu energie electrica de baza si de rezerva, sisteme de telecomanda pentru sistemele de balizaj, sisteme de iluminat pentru platforma de imbarcare-debarcare si chiar si o uzina electrica noua, care sa asigure consumul de baza si de rezerva pentru sistemele de balizaj.
Mediafax.ro 

tarom
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1296 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004731 (s)