News Flash:

Cura cu papadie, foarte buna pentru ficat

16 Septembrie 2014
1314 Vizualizari | 0 Comentarii
Este o planta în aparenta banala, dar care are niste efecte detoxifiante cu totulexceptionale. Aceasta deoarece acum, primavara devreme, papadia contine în frunzele si în tulpina sa substante amare, enzime si fitohormoni care fac adevarate minuni pentru ficatul obosit si încarcat de toxine.
Desfasurarea curei

Timp de 14 zile, se vor consuma cate zece frunze proaspete de papadie, de doua-trei ori pe zi, cu 10 minute înaintea meselor principale. Recoltarea frunzelor se face în aceeasi zi sau cu maximum doua zile înainte de a fi consumate, de la plante care înca nu au înflorit, pentru a contine colina (un principiu activ cu proprietati drenoare si tonice hepatice foarte puternice) în cantitati maxime. Unii naturisti recomanda folosirea tijelor florale de papadie în locul frunzelor – un sfat valabil, singurul inconvenient fiind ca acese tije se procura greu, culegandu-se în intervalul de timp de dinaintea înfloririi plantei, care este deobicei foarte scurt. (3-4 zile).

Efectele curei cu papadie

Aceasta cura are darul de a relansa activitatea ficatului, de a stimula puternic regenerearea celulelor hepatice si de a favoriza eliminarea toxinelor din acest organ extrem de important. Mai mult, frunzele proaspete de papadie stimuleaza secretia de bila, favorizand evacuarea acesteia.

Printre afectiunile care se agraveaza la iesirea din iarna si care pot fi tratate cu ajutorul papadiei, se afla: dischinezia biliara, dispepsia, hepatitele de toate felurile, icterul sau indigestia.

La persoanele cu stomacul foarte sensibil, subponderale sau debile, tratamentul cu papadie cruda se poate dovedi a fi prea puternic, motiv pentru care trebuie facut cu prudenta.

exceptionale desfasurarea curei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1348 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007239 (s)