News Flash:

Cuplul roman e in forma inainte de Olimpiada! Florin Mergea si Horia Tecau s-au calificat in semifinalele turneului de la Washington

22 Iulie 2016
1015 Vizualizari | 0 Comentarii
mergea si tecau
Tenismenii romani Florin Mergea si Horia Tecau au castigat, joi seara, meciul cu dublul Olivier Marach/Fabrice Martin (Austria/Franta), scor 6-1, 6-4, in sferturile de finala ale turneului de la Washington, SUA, disputat pe hard si dotat cu premii totale de 1.877.705 de dolari.
Partida a durat fix o ora si a fost controlata de catre romani, care nu si-au pierdut niciodata serviciul. Mergea si Tecau au comis destul de multe duble greseli, sase, dar procentajul de reusita pe primul serviciu a fost foarte bun, 88%. Pe de alta parte, Florin si Horia au reusit trei break-uri in meci.
Victoria tenismenilor romani este una solida, avand in vedere ca Marach si Martin au un sezon bun la dublu, au disputat 38 de partide impreuna, dintre care 25 castigate, si au in palmares doua titluri pe hard in 2016, la Chennai (India) si Delray Beach (SUA). In plus, in turneul american a ramas o singura pereche de pe lista capilor de serie, astfel incat romanii au sanse mari sa-si treaca in palmares al doilea trofeu din acest an, dupa cel de la Bucuresti.
In semifinalele turneului de la Washington, dublul Florin Mergea/Horia Tecau va juca impotriva perechii Daniel Nestor/Edouard Roger-Vasselin (Canada/Franta), favoriti doi la castigarea trofeului. Nestor si Roger-Vasselin se afla la primul turneu jucat impreuna in circuitul ATP dupa aproape un an, dar cei doi sunt mai bine clasati decat romanii in ierarhia individuala de dublu. Daniel Nestor se afla pe locul 9 ATP, dupa ce a ajuns in finala Australian Open 2016, iar Edouard Roger-Vasselin ocupa pozitia a 7-a, dupa sfertul de finala de la Roland Garros si finala de la Wimbledon.
Pentru continuarea parcursului in cadrul competitiei din Statele Unite, Mergea (locul 17 ATP la dublu) si Tecau (11 ATP) si-au asigurat 180 de puncte in clasamentul mondial si un cec in valoare de 25.370 de dolari. Castigatorii trofeului vor primi 500 de puncte ATP. Cei doi tenismeni vor reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Brazilia, care vor avea loc in perioada 5-21 august.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1372 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005014 (s)