News Flash:

Cum vrea Primaria Timisoara sa amendeze DSP

10 Ianuarie 2018
1054 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu3

Primarul Nicolae Robu a declarat marti ca municipalitatea timisoreana va cauta modalitati legale prin care sa poata aplica sanctiuni pecuniare similare ''taxei pe paragina'' si Ministerul Sanatatii, prin reprezentantul sau in judet, Directia de Sanatate Publica (DSP) Timis, pentru ca are in proprietate un teren de peste 5 hectare pe care trebuia sa construiasca un spital municipal, dar care a fost lasat in paragina de mai bine de doua decenii. 

''Ceea ce trebuia sa fie noul spital municipal zace in paragina, as face tot ce este posibil sa se faca acolo un institut oncologic, dar nu se face nimic. Acolo proprietar este Ministerul Sanatatii (prin Directia de Sanatate Publica Timis, n.r.) si vom cauta modalitati legale prin care sa aplicam sanctiuni similare taxei pe paragina, care se aplica cladirilor monument istoric pe care proprietarii nu le ingrijesc'', a spus primarul Nicolae Robu. 

Taxa pe paragina presupune aplicarea unei majorari cu de pana la 500% a impozitului pe cladirile si terenurile neintretinute, iar in Timisoara aceasta se aplica in prezent unui numar de 36 de cladiri si 12 terenuri neingrijite. 

In anul 1994, Ministerul Sanatatii voia sa construiasca pe un teren din nordul orasului un nou spital municipal, cu dotari de ultima generatie la acea vreme, la propunea Directiei de Sanatate Publica Timis, dar cladirea a fost ridicata partial, dupa care a fost abandonata din lipsa de bani. 

In perioada Cabinetului Nastase a fost data o hotarare de guvern prin care spitalul a fost transferat primariei, fara consultarea municipalitatii timisorene, care nu a avut bani sa continue lucrarile. In 2009, printr-o hotarare a Guvernului Boc, investitia a retrecut in subordinea Executivului, care urma sa preia si finantarea realizarii Institutului Oncologic in locul a ceea ce se dorea sa fie initial noul spital municipal, dar a ramas paragina. 

Daca actuala taxa pe paragina nu este achitata in termenul legal de catre proprietarii sanctionati, acestia isi pot pierde proprietatea, prin executare silita. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005398 (s)