News Flash:

Cum va fi VREMEA in intervalul 21 iulie - 3 august in intreaga tara

21 Iulie 2014
1625 Vizualizari | 0 Comentarii
Vremea va fi, in general, calda la nivelul intregii tarii in urmatoarele doua saptamani si doar intre anumite intervale de timp sunt anuntate fenomene de instabilitate atmosferica, caracterizate prin ploi, descarcari electrice si intensificari ale vantului, arata prognoza valabila pentru perioada 21 iulie - 3 august, intocmita de Administratia Nationala de Meteorologie /ANM/.
Conform meteorologilor, in Banat, intervalul de prognoza debuteaza cu o vreme foarte calduroasa, astfel ca maximele termice ale zilei de 21 iulie vor fi, in medie, de 33-34 grade. Temperaturile diurne vor scadea brusc marti, 22 iulie, iar pana spre sfarsitul primei saptamani se vor mentine in jurul unei medii de 27-28 de grade. Ultimele zile ale lunii iulie si inceputul lui august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific perioadei, respectiv medii ale valorilor maxime de 29-30 de grade. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeasi evolutie, fiind in scadere de la 18-20 de grade, in prima noapte, pana la 16 grade la mijlocul primei saptamani, pentru ca apoi sa se mentina in jurul a 17-18 grade. Probabilitatea pentru averse va fi ridicata in intervalul 22-24 iulie, cand acestea se semnala pe spatii extinse si in cantitati mai insemnate, dar si in jurul datei de 29 iulie. Ploi de scurta durata nu sunt excluse nici in celelalte zile ale intervalului, dar sunt de asteptat la nivel izolat. 

In Crisana, va fi cald pe durata zilei de 21 iulie, cu medii de 32-33 grade. Temperaturile diurne vor scadea brusc in data de 22 iulie, iar pana la sfarsitul primei saptamani de prognoza se vor mentine in jurul unei medii de 26-27 de grade. Ultimele zile ale lunii iulie si inceputul lunii august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific, respectiv medii ale valorilor maxime de 29-30 de grade. Mediile termice nocturne vor fi in scadere de la 18-20 de grade, in
prima noapte a intervalului, pana la 16 grade la mijlocul primei saptamani, pentru ca ulterior sa se mentina in jurul a 17-18 grade. Probabilitatea pentru averse va fi ridicata in intervalul 22-24 iulie, cand acestea se semnala frecvent si in cantitati mai insemnate, dar si in jurul datei de 29 iulie. Ploi de scurta durata vor fi si in celelalte zile ale intervalului, dar sunt de asteptat pe arii mai restranse. 
Potrivit prognozei ANM, in Transilvania, primele zile ale intervalului de prognoza vor fi caracterizate de o vreme calduroasa, cu o medie a temperaturilor maxime in jurul a 30 de grade, valori chiar mai ridicate fiind de asteptat luni, 21 iulie, in vestul regiunii. O scadere de temperatura se va resimti la jumatatea acestei saptamani, cand la nivel regional se asteapta valori diurne de 26-27 de grade. Pentru ultimele zile ale lunii iulie si inceputul lui august vor fi mici variatii de la o zi la alta, dar temperaturile se vor situa, in general, in jurul unei medii de 28 de grade, normala pentru aceasta perioada din an. Minimele nocturne nu vor avea variatii semnificative, mentinandu-se pe parcursul celor doua saptamani intr-un ecart mediu de 14-16 grade. Probabilitatea de ploaie va creste incepand cu dupa-amiaza zilei de marti, 22 iulie, si se va mentine relativ ridicata pana in 24 iulie, fiind de asteptat local si cantitati de apa mai insemnate, apoi din nou va fi instabilitate mai accentuata in jurul datei 29 iulie. In celelalte zile ale intervalului de prognoza ploile vor fi prezente pe arii mai restranse. 
In Maramures, prima zi a intervalului de referinta va fi una foarte calduroasa, cu o medie a valorilor maxime de 32 de grade. De marti, insa, vremea se va raci, media regionala coborand la valori de 26-28 de grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza sunt de asteptat oscilatii destul de mici de la o zi la alta, media temperaturilor maxime la nivelul intregii regiuni urmand sa se situeze la 28-29 de grade. Temperaturile nocturne vor fi in scadere usoara la mijlocul primei saptamani, dar in general se vor situa intre 15 si 17 grade Celsius. Probabilitatea pentru averse va creste incepand cu dimineata zilei de marti, 22 iulie, si se va mentine relativ ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza, ploile fiind mai frecvente si mai importante cantitativ intre 22 si 24 iulie, precum si in jurul datei de 29 iulie. 
Pentru Moldova, vremea se anunta calduroasa in jumatatea de sud a regiunii, in prima saptamana de prognoza.Valorile cele mai ridicate sunt de asteptat in data de 21 si 26 iulie. In schimb, in jumatatea nordica vor fi variatii semnificative, astfel ca, dupa ziua foarte calda de luni, spre jumatatea primei saptamani vremea va deveni racoroasa. La nivelul intregii regiunii sunt estimate medii ale valorilor diurne in scadere, de la 30-31 de grade, in primele doua zile, pana la aproximativ 26-27 de grade in perioada 23-25 iulie. Pana spre sfarsitul intervalului se estimeaza o valoare mediata pe regiune in jurul a 29 de grade, caracterizand un regim termic apropiat de normal. Aceeasi tendinta o vor avea si valorile nocturne, in scadere usoara la mijlocul primei saptamani si osciland in ecartul de 16-18 grade. Aversele vor fi frecvente si local mai insemnate cantitativ in zilele de 22 si 23 iulie, iar probabilitatea de ploaie va fi din nou mai ridicata in jurul datei de 29 iulie. Ploi de scurta durata nu sunt excluse nici in celelalte zile ale intervalului, dar sunt de asteptat doar izolat. 
Regimul termic in zona Dobrogei nu va avea oscilatii semnificative pe parcursul intervalului de prognoza, mentinandu-se in general o vreme calduroasa, cu o medie a valorilor maxime de 29-31 de grade. Regimul termic nocturn se va mentine, de asemenea, relativ constant, la valori medii ce se vor situa in jurul a 19-20 de grade. Probabilitatea de ploaie va fi scazuta pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza. 
In Muntenia, intervalul de prognoza debuteaza cu o vreme foarte calduroasa, astfel ca, in zilele de 21 si 22 iulie, media temperaturilor maxime se va situa in jurul a 32 de grade. Dupa o usoara racorire ce se va resimti la jumatatea saptamanii, cu o medie regionala de 28-29 de grade, regimul termic redevine unul caracterizat drept calduros, media valorilor diurne fiind in jurul a 30 de grade. Temperaturile minime se vor mentine, in general, de aproximativ 17-18 grade, in medie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare din seara zilei de marti, 22 iulie, si pana joi, 24 iulie, cu precadere in vestul si in nordul regiunii. Ploi vor mai fi posibile si in jurul datei de 29 iulie. 
Potrivit prognozei ANM, in zona Olteniei, saptamana debuteaza cu o vreme calduroasa, cu maxime termice in data de 21 iulie de 32 de grade. Temperaturile diurne vor scadea incepand de marti, 22 iulie, pana in jurul unei medii de 26-27 de grade. Ultimele zile ale lunii iulie si inceputul lui august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic normal, respectiv medii ale valorilor maxime de aproximativ 30 de grade. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeasi evolutie, fiind in scadere usoara la mijlocul primei saptamani si mentinandu-se, in general, intre 17 si 19 grade. Probabilitatea pentru averse va fi foarte ridicata in zilele de 22 si 23 iulie, cand acestea se vor semnala pe spatii extinse si in cantitati insemnate, dar si in jurul datei de 29 iulie. In celelalte zile ale intervalului, dar izolat si trecator va mai ploua slab.
La munte, valorile termice vor fi ridicate in primele zile si, din nou, spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, cu medii ale maximelor de 20-22 de grade. In restul timpului acestea vor fi usor mai mici, cu o valoare medie de 18-19 grade. Aceeasi tendinta o vor avea si valorile nocturne, in scadere usoara catre jumatatea primei saptamani si cuprinse, in general, intre 11 si 13 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata pe tot parcursul intervalului, dar aversele vor fi mai frecvente si mai importante cantitativ intre 22 si 24 iulie, dar si in zilele de 26, 27 si 28 iulie. 
Prognoza ANM, valabila pentru perioada 21 iulie - 3 august 2014, are la baza datele provenite de la Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) din Reading, Anglia.AGERPRES

vremea conform meteorologilor in crisana in maramures
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006249 (s)