News Flash:

Cum va fi vremea astazi, 25 aprilie

25 Aprilie 2018
909 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme frumoasa 1

Vremea 25 aprilie 2018. Iata cum va fi vremea miercuri, potrivit meteorologilor.

ANM anunta ca vremea va fi deosebit de calda. Cerul va fi variabil, cu unele innorari mai ales ziua, cand la munte si izolat in celelalte regiuni, vor fi averse si descarcari electrice.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in zona montana. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 18 grade in nordul litoralului. Si 28…29 de grade in Oltenia si Muntenia, iar cele minime intre 5 si 15 grade.

In Bucuresti, vremea va fi frumoasa si deosebit de calda. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 27…28 de grade, iar cea minima de 12…14 grade.

Cum va fi vremea la final de aprilie

Specialistul ANM, Teodora Cumpanasu,  a anuntat ca sfarsitul lunii aprilie si inceputul lunii mai vor fi caracterizate de temperaturi anormal de mari, dar ca astfel de valori termice au mai fost inregistrate si in alti ani.

Teodora Cumpanasu spune ca maxima absoluta pentru aprilie a fost de 35 de grade Celsius si ca pe viitor va trebui sa ne obisnuim cu aceste valori termice ridicate.

„Tendinta pentru sfarsitul saptamanii si inceputul saptamanii urmatoare ar fi aceea de un regim termic peste normal, putem sa spune o vreme calda, ceea ce inseamna valori ce merg in jurul sau chiar peste 25 de grade, cu probabilitate destul de mare sa se semnaleze ploi de scurta durata mai peste tot in tara”, a adaugat Cumpanasu.

„Ce este deosebit acum? Este o masa de aer cald care persista in cea mai mare parte a Europei, chir si in tari precum Belgia, Olanda, Germania sau Polonia, unde in aceste zile s-au inregistrat recorduri de temperatura.

Au fost temperaturi de 28 – 29 de grade, in Franta de 30 si peste 30 de grade, in Italia de asemenea. Este o masa de aer de provenienta nord-africana care in structura atmosferica dominata de un camp de presiune ridicata s-a mentinut si se va mentine si in zilele urmatoare”, a explicat Teodora Cumpanasu pentru agentia de presa Agerpres.

 


anm teodora cumpanasu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006800 (s)