News Flash:

Cum te dregi dupa festinul de Craciun si Revelion. Vitamina care ajuta mai mult decat pastilele pentru bila

29 Decembrie 2015
1397 Vizualizari | 0 Comentarii
festin
Apa si alte lichide pe stomacul gol, o cafea amara pentru alungarea senzatiei degreata, multe fructe si legume bogate in vitamina C, pauza de alcool si grasimi, dar si plimbari, acestea sunt principalele reguli ale detoxifierii.

Ciorba de potroace, zeama de varza sau muraturile sunt mituri care nu au nici un efect asupra mahmurelii. Nutritionistii recomanda sa incepeti cura de detoxifiere inca din seara de Craciun.Vitamina C este marele aliat al organismului in lupta cu toxinele. Legumele cu frunze verzi, broccoli, citricele, usturoiul sunt alimentele care ajuta la recuperarea dupa masa traditionala.

A doua zi dupa festin, beti un pahar de apa la temperatura camerei, pe stomacul gol, urmat de o cafea amara (aten?ie in cazul cardiacilor). Norma de cel putin doi litri se completeaza din apa plata sau minerala (in functie de tolerabilitatea fiecaruia), compoturi slab indulcite, sucuri naturale de casa, dar si ceaiuri. Ceaiul verde, un diuretic si laxativ excelent, poate inlocui cu succes cafeaua. Se recomanda doua-trei cani pe zi pana la Anul Nou. Ceaiul de musetel (efect laxativ), ceaiul de soc si ceaiul de urzica sunt alte sortimente cu proprietati curative.

Un meniu tipic in cura de detoxifiere cuprinde cereale integrale cu iaurt la micul-dejun, friptura slaba la gratar plus o salata, urmata de o felie de cozonac sau o prajitura si un fruct la pranz, un suc de portocale sau de grepfruit dupa-amiaza si o salata de ton sau o salata bulgareasca la cina. Fibrele regleaza tranzitul intestinal ingreunat. Fructele si legumele, cerealele integrale, nucile, semintele, alunele neprajite sau salatele asezonate cu ulei de masline presat la rece trebuie sa ia locul preparatelor din carne pentru patru-cinci zile.

"Lactatele probiotice stimuleaza digestia, iar, in plus, iaurturile hidrateaza la fel ca apa. Pofticiosii care tanjesc dupa ultima felie de cozonac isi pot permite mici scapari atat timp cat completeaza cu apa, miscare si fructe", adauga Adamescu. Mergeti la patinoar, pedalati pe bicicleta medicinala sau plimbati- va prin parc sunt doar cateva sfaturi pentru a compensa abuzul de grasimi si de dulciuri.

Un pahar cu apa intre doua de alcool

Mahmureala nu se trateaza cu leacuri babesti, spun medicii, ci "cu timpul", prin lichide. Daca nu se trateaza rapid, nu inseamna ca nu se poate preveni. Combinatiile de alcool trebuie evitate cu orice pret, iar intre doua pahare de alcool beti neaparat unul de apa. Astfel se mentine tensiunea arteriala la un nivel normal si organsimul hidratat. Consumati, in schimb, fructe si legume, care reduc din intensitatea mahmurelii. Nu asteptati sa apara durerea de cap si luati analgezice in avans. (sursa: evz.ro)

apa lichide stomacul gol afea amara greata legume vitamina c
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004984 (s)