News Flash:

Cum se prepara un ceai bun? Iata cateva sfaturi

28 Decembrie 2014
1547 Vizualizari | 0 Comentarii
Pastreaza frunzele de ceai la loc uscat si intunecat! Orice strop de umezeala le schimba gustul.

Depoziteaza frunzele de ceai intr-un recipient etans, din aluminiu, nu in pungi de plastic sau recipiente din sticla! In aluminiu, nu exista nici o posibilitate sa se „contamineze“ de aroma altor alimente sau condimente.

Lasa ceaiul sa se raceasca pana devine acceptabil pentru piele inainte sa torni miere in el! Altfel, aceasta devine toxica si isi pierde proprietatile.

Incalzeste ceainicul cu apa inainte sa adaugi frunzele!

Cand pui apa fierbinte, toarn-o de jur imprejurul frunzelor adunate movilita pe fundul ceainicului, ca sa inmoaie treptat! Astfel, nu „sperii ceaiul“, vorba chinezilor.

Nu turna apa de sus in vas, pentru ca va ingloba prea mult aer, iar asta diminueaza aroma ceaiului!
 

Adauga o lingurita cu frunze de ceai la o ceasca de apa.

Cu cat frunzele de ceai sunt mai mici, cu atat vor sta la infuzat mai putin timp.

Alege un ceainic din portelan ca sa verifici taria ceaiului: taninul va pata interiorul alb al vasului.

Evita sa folosesti instrumente de metal la prepararea ceaiului (ibric, lingurita etc.). In bucataria chinezeasca, atingerea alimentelor cu metalul („chi metalic“) este un lucru rau.

lasa ceaiul aroma ceaiului bucataria chinezeasca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006920 (s)