News Flash:

Cum se prepara corect catina cu miere

24 Septembrie 2017
1633 Vizualizari | 0 Comentarii
catina cu miere 1
Catina este pe buna dreptate un remediu universal. Aceasta contine de 10 ori mai multa vitamina C decat citricele, si de 2 ori mai multa decat celebrele fructe de Rosa canina.

Contine, de asemenea, vitamine si oligoelemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, P, beta-caroten, celuloza, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu.


Multumita proprietatilor sale antioxidante, catina se recomanda pentru intarirea sistemului imunitar (vindeca virozele respiratorii si gripa), sanatatea ochilor, prevenirea imbatranirii, reglarea sistemului endocrin, reglarea nivelului de lipide din sange si reducerea inflamatiilor.


Boabele de catina se recolteaza din luna august pana la sfarsitul lui octombrie, dar si in timpul iernii. Chiar si inghetate, boabele sunt perfect adecvate pentru utilizare. Pe timpul iernii, fructele se pastreaza foarte bine in miere de albine.

In plus, mierea contine microelemente asemanatoare cu cele din sangele uman. Se asimileaza foarte usor si detine proprietati antibacteriene, bacteriostatice, regenerative si calmante. Mierea este un remediu eficient pentru bolile hepatice, digestive, renale sau ale sangelui.


Adauga o parte de miere la trei parti de fructe de catina. Dupa spalarea si zdrobirea fructelor de catina, adauga-le intr-un borcan pana ce se umple pe jumatate. Toarna miere peste ele pana la umplerea completa a borcanului. Inchide borcanul etans, apoi pastreaza-l la frigider.


Dupa o saptamana, incepe sa iei din acest amestec cu aroma deosebit de placuta cate o lingurita sau doua in fiecare dimineata, pe stomacul gol, timp de cel putin o luna, asta pentru a-ti creste imunitatea si pentru a avea o sanatate de fier.


catina remediu universal vitamina c vitamine oligoelemente
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004556 (s)