News Flash:

Cum se poate slabi fara dieta

10 Ianuarie 2014
1472 Vizualizari | 0 Comentarii
Asociaţia Britanică pentru Nutriţie Aplicată şi Terapie Nutriţională (BANT) împărtăşeşte 10 trucuri pentru a slăbi fără cure sau diete.
Europenii se îngraşă, în medie, cu un kilogram în perioada sărbătorilor, aşa că, cel mai probabil, mulţi vor începe anul nou încercand să slăbească. Huffington Post a publicat 10 sfaturi pentru pierdere în greutate, fără diete, fără detoxifiere, fără restricţii calorice.

1. Renunţaţi la număratul caloriilor
Bazaţi-vă pe ce vă cere corpul, în loc să număraţi caloriile, spun experţii de la British Association for Applied Nutrition and Nutritional Therapy. Asociaţia Britanică pentru Nutriţie Aplicată şi Terapie Nutriţională recomandă să mancaţi încet şi să vă opriţi atunci cand nu vă mai e foame. Porţiile nu ar trebui să fie mai mari decat palmele, pentru că stomacul are aproximativ dimensiunile unui pumn.
2. Inlocuiţi mancărurile albe cu cele brune
Pastele albe, orezul alb şi painea albă asigură foarte puţini nutrienţi şi sunt transformate foarte rapid în zahăr. Astfel vă va fi foame în continuare şi, mai rău, vă va fi poftă de dulciuri.
3. Somnul
Cand suntem obosiţi mancăm mai mult şi încercăm să ne recăpătăm energia instant cu ajutorul cofeinei sau a alimentelor dulci sau grase. Incercaţi să vă culcaţi mai devreme şi să vă rezolvaţi problemele legate de somn, dacă există. Somnul este foarte important nu numai pentru slăbit, ci şi pentru sănătate, în general.

4. Nu vă temeţi de grăsimi
Există grăsimi bune şi grăsimi rele. Cele bune sunt esenţiale pentru funcţionarea organismului şi sprijină procesul de slăbire, cum sunt , spre exemplu, grăsimile pe care le conţin carnea de peşte, avocado, sau nucile şi alunele.  Grăsimile rele, pe de altă parte, ar trebui evitate. Exemplele includ grăsimile trans, care se găsesc în biscuiţi, prăjituri şi produse coapte.
5. Mancaţi cinci sau şase mese pe zi
Experţii recomandă să mancaţi trei mese importante şi două sau trei gustări sănătoase în fiecare zi. Astfel vă veţi asigura nivelul optim de nutrienţi şi de energie şi vă veţi ţine foamea sub control. Alegeţi gustări neprocesate, cu un conţinut scăzut de zahăr, cum sunt alunele, humusul, morcovii, sau ţelina.
6. Mancaţi proteine la fiecare masă şi gustare
Proteinele sunt esenţiale pentru creştere şi repararea organismului. Totodată, acestea vor ţine foamea la distanţă pentru mai mult timp, astfel că veţi fi mai puţin tentaţi să mancaţi produse nesănătoase între mese. Experţii recomandă să mancaţi pui sau peşte bogat în proteine, alune sau nuci la fiecare masă ori gustare.
7. Ţineţi stresul sub control
Stresul modifică echilibrul hormonal, încetineşte metabolismul şi face organismul să depoziteze mai multă grăsime, în special în partea de mijloc a corpului. Stresul are acelaşi imapct asupra organismului ca şi zahărul, vă face să poftiţi la alimente nepotrivite, în special la gustări foarte sărate, grase, sau dulciuri. Relaxaţi-vă la masă, mancaţi încet şi acordaţi meselor prioritatea pe care o merită. Nu citiţi, nu vă uitaţi la televizor şi nu lucraţi la computer în timp ce mancaţi.
8. Consumaţi stimulente cu moderaţie
Ideal ar fi să evitaţi cafeaua sau ceaiul negru, dar dacă aveţi nevoie de astfel de stimulente, experţii recomandă să nu beţi mai mult de o cană pe zi, de preferat nu pe stomacul gol. Băuturile ca ceaiul negru, cafeaua sau cola sunt căutate pentru surprusul de energie pe care îl conferă, dar au de fapt un efect opus celui căutat. Ele asigură, într-adevăr, o creştere a nivelului zahărului şi, implicit energie, care e urmată însă de o "cădere", o perioadă în care veţi mai obosiţi decat eraţi iniţial, ceea ce vă va face să beţi o a doua cană.
9. Exerciţiile fizice
Exerciţiile sunt foarte importante pentru starea generală de sănătate, pentru energie, dar şi pentru menţinerea siluetei. Incepeţi uşor dacă nu sunteţi o persoană activă. Plimbaţi-vă în parc, urcaţi pe scări în loc să luaţi liftul, sau coboraţi din autobuz cu o staţie înainte să ajungeţi la destinaţie şi continuaţi drumul pe jos, pentru început
10. Nu săriţi mesele
Organismul are nevoie constant de "combustibil" ca să funcţioneze. Dacă săriţi mesele, nivelurile de zahăr şi de enrgie vor scădea, astfel că veţi fi tentaţi să mancaţi mai mult, în special dulciuri, sau să beţi cafea sau ceai negru pentru a vă pune pe picioare. Csid.ro

3 somnul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007969 (s)