News Flash:

Cum scapam de gazele la stomac

6 Ianuarie 2017
1169 Vizualizari | 0 Comentarii
gaz stomac
Neplacutele gaze la stomac pot deveni o problema suparatoare si stanjenitoare, insa nu si daca incerci remediile pe care ti le propunem noi.
Daca si tu ai frecvent senzatia ca mai ai un pic si explodezi, inseamna ca remediile noastre vin tocmai la fix.
Aparute in cadrul digestiei, gazele la stomac sunt favorizate de mancatul pe fuga, de vorbitul in timpul mesei, de anumite alimente (fasole, varza), dar si de unele probleme de sanatate (constipatie, colon iritabil).
Atunci cand nu sunt eliminate, gazele duc la aparitia balonarii, care poate da disconfort si durere abdominala. Ca sa nu ajungi acolo, iti spunem noi ce remedii poti incerca.
In acest caz, fitoterapeutii te sfatuiesc sa folosesti plantele carminative, adica acele remedii care favorizeaza eliminarea gazelor intestinale.
Coriandrul calmeaza spasmele
Contra gazelor intestinale, iti sunt de mare ajutor coriandrul, feniculul si maghiranul, plante renumite pentru actiunea lor calmanta a spasmelor gastrointestinale.
Infuzia din coriandru o prepari dintr-o lingurita de fructe zdrobite la 250 ml de apa clocotita. Ceaiul il bei pe parcursul unei zile.
Din fenicul, prepara o infuzie din jumatate de lingurita de fructe la 200 ml de apa fierbinte, din care bei cate putin, dupa mesele principale.
Tot sub forma de infuzie, poti consuma maghiranul, din care ai nevoie de o lingurita de planta la 200 ml de apa fierbinte. Poti bea cate trei infuzii de maghiran pe zi.
Carbunele, bun absorbant
Carbunele medicinal are o mare putere de absorbtie, calitate care il recomanda ca remediu eficient in eliminarea gazelor intestinale.
Poti lua cate doua comprimate pe zi, la nevoie. Preventiv, inainte de a manca alimente care baloneaza (mazare, fasole, varza, linte), poti lua o capsula.
Atentie! Nu lua carbunele medicinal in combinatie cu alte medicamente (le scade eficienta), ci la o distanta de cel putin doua ore.
Ce mai poti incerca
Ia inainte de masa o lingurita cu putina pulbere de chimen.
Bea dimineata si seara apa cu argila (o lingura de argila la 300 ml de apa; se lasa de seara pana dimineata).
Compresele abdominale cu bitter suedez.
Info: Contra balonarii, este buna si infuzia de lamaie.

gastrointestinale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006202 (s)