News Flash:

Cum sa-ti dezlipesti degetele lipite cu super glue

23 Mai 2018
1251 Vizualizari | 0 Comentarii
degete lipite

E foarte important sa folosesti cu precautie acest material, deoarece super glue nu lipeste doar lemn sau alte materiale impreuna, ci poate lipi, la fel de eficient, si pielea ta de o suprafata!
Iata ce trebuie sa stii in astfel de momente:
- nu incerca sa fortezi pielea sa se dezlipeasca
- cele mai bune materiale pe care le poti folosi pentru a dizolva super glue, sunt: apa, sapun, dizolvant pe baza de acetona

- aplica acetona pe zona afectata. Este eficienta in descompunerea cianoacrilatului, un component al super glue. Lipiciul va fi indepartat dupa cateva minute de frecare usoara.
- daca super glue ajunge in locuri sensibile precum ochi, nas, buze, rani sau piele sensibila, poti folosi apa calda si sapun sau margarina, in locul acetonei.

- daca ai pus super glue pe pleoape, nu incerca sa inchizi ochii. Tine ochii deschisi si clateste timp de 15 minute. Pune pe cineva sa-ti gaseasca ajutor medical.
- daca lipiciul este pe suprafete obisnuite precum bufet, masa, podea, vei avea nevoie de acetona si apoi de mijloace fizice si mecanice pentru a ridica lipiciul: l-ai putea peria, rade, freca.
- daca in mod accidental ajunge lipici pe sticla, inmoaie sticla in apa, pana cand se va dezlipi.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005932 (s)