News Flash:

Cum sa slabesti mancand la fiecare 3 ore

24 Aprilie 2015
1285 Vizualizari | 0 Comentarii

Dieta "3 ore" face parte din categoria dietelor sanatoase in care se recomanda mesele mici si dese, mai exact la fiecare 3 ore. Acest regim alimentar a fost creat de Jorge Cruise la mijlocul anilor 2000. Cruise a fost un adolescent supraponderal care trebuia sa slabeasca urgent. Dupa ce tatal sau a fost diagnosticat cu cancer la prostata, Cruise si-a dat seama ca trebuie sa aiba grija de sanatatea lui. S-a ambitionat si a reusit: a dat jos aproximativ 20 de kilograme. Fara a avea vreo pregatire nutritionala, el si-a dat seama ca pentru a slabi, metabolismul trebuie sa fie tot timpul crescut, iar pentru asta trebuie sa mananci putin si des.

Principiile dietei "3 ore"
Potrivit lui Cruise, rata metabolismului poate fi crescuta daca mananci la fiecare 3 ore. Mentinand aceasta rata cat mai sus, organismul arde mai multe calorii. Dieta "3 ore" are trei mari reguli:

- mananca micul dejun cel tarziu la o ora dupa ce te-ai trezit;
- mananca apoi la fiecare trei ore;
- nu mai manca cu 3 ore inainte de a merge la culcare.

La dieta "3 ore" functioneaza acelasi principiu 3 mese principale si doua gustari, fara a exista un orar bine determinat. Fiecare organism are setarile proprii. O recomandare din partea lui Cruise este sa se bea cel putin 8 pahare de apa pe zi. Nici cafeaua nu este interzisa ca in alte diete. Trebuie doar ca la fiecare ceasca de cafea sa beti suplimentar doua pahare de apa, pentru a contracara efectele deshidratante ale cafelei.

Desi Cruise spune ca oamenii pot manca absolut tot ce vor, ei trebuie totusi sa mentina un control riguros asupra cantitatii si sa nu se depaseasca 1450 de calorii pe zi. Daca este urmata corect, dieta ar trebui sa ajute oamenii sa slabeasca aproximativ 900 g pe saptamana. Dieta trebuie urmata 28 de zile. Ciclul poate fi urmat de persoanele care vor sa slabeasca mai multe kilograme.

Desi nu este obligoriu, creatorul dietei le recomanda oamenilor sa faca si miscare. Nu neaparat pentru a slabi mai mult, ci pentru a avea grija mai mult de sanatatea lor. In plus, un kilogram de muschi va arde de doua ori mai multe calorii decat un kilogram de grasime, pentru ca activitatea metabolica la nivelul celulelor musculare este mult mai intensa decat la nivelul celulelor adipoase.

Beneficiile dietei "3 ore"
Unul dintre beneficiile acestei diete este faptul ca-i "disciplineaza" pe cei care mananca haotic: oricand, oricat. Odata ce ti-ai intrat intr-un anumit ritm, e mai greu sa recidivezi la finalul celor 28 de zile ale dietei, mai ales ca organismul intra intr-o oarecare rutina si senzatia de foame va veni doar in momentele apropiate de intervalele in care te-ai obisnuit sa mananci.

Un alt avantaj este ca nu este costisitoare, poti urma meniul obisnuit (evident ca nu vorbim aici despre produsele fast-food) doar ca la anumite ore.

Desi nu exista riscuri majore in ceea ce priveste aceasta dieta, este bine totusi sa consultati medicul de familie inainte de a incepe acest regim, ca de altfel inainte de orice alta dieta.

Iata cateva intrebari pe care ar trebui sa i le adresezi:

- E acesta dieta potrivita pentru mine, ma va ajuta sa slabesc?
- Voi avea nevoie de multivitamine sau alte suplimente nutritive daca incep aceasta dieta?
- Exista vreun risc avand in vedere starea mea de sanatate?
- Poate sa urmeze aceasta dieta intreaga familie?
- Aveti pacienti care au avut succes urmand aceasta dieta?

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004996 (s)