News Flash:

Cum sa slabesti cu dieta atac de 7 zile

28 August 2016
1173 Vizualizari | 0 Comentarii
slabire perfecta
Dieta de atac, creata inital pentru a lupta impotriva presiunii ridicate, este un plan usor si sigur de folosit care lupta impotriva bolilor si te ajuta chiar sa slabesti. Afla daca dieta de atac este dieta potrivita pentru tine.
Scopul Dietei de atac (numita „moduri dietare pentru a lupta impotriva hipertensiunii”) este de a scadea consumul de sodiu, ceea ce duce la scaderea presiunii. Dieta se bazeaza pe consumarea alimentelor potrivite in cantitatile potrivite si este eficienta in scaderea in greutate.
Faza 1: 2 saptamani pentru a-ti miscora talia
In timpul primei faze, care dureaza 14 zile, vei invata cum sa-ti potolesti foamea si cum sa te simti satul mai mult timp. Pentru a echilibra nivelul zaharului in sange si pentru a scapa de pofte, trebuie sa eviti fructele si cerealele integrale, pentru ca acestea contin zahar natural. Trebuie evitat si alcoolul, pentru ca si acesta contine o anumita cantitate de zahar.
Acestea fiind spuse, poti savura doua sau trei gustari alcatuite din lactate cu putine grasimi. Asta include o cana de lapte degresat sau un iaurt cu putine grasimi. Evita branza, chiar si pe cea fara grasime, pentru ca are mult sodiu.
Daca eviti alimentele cu zahar si amidon, vei echilibra nivelul zaharului in sange si nu vei mai avea pofte. Consuma legume verzi cu frunze, precum laptucile sau spanacul, sau incearca legume precum broccoli sau varza. Poti sa mananci castraveti, ardei si rosii.
Poti sa mananci si 200 grame de carne, peste sau carne de pui in fiecare zi. Consuma de patru sau cinci ori pe satamana fasole sau linte.
Alege alimente bogate in proteine care contin grasimi sanatoase, precum nuci si seminte proaspete, sau peste gras, precum somonul sau macroul. Avocado este plin de grasimi mononesaturate, dar si de antioxidanti, vitamina E si beta-caroten. Fa o salata din toate acestea cu uleiuri vegetale, mai ales cu ulei de masline, de nuci sau de rapita pe post de dressing pentru salata.
Faza 2: mareste ritmul
Dupa primele 14 zile, vei continua sa mananci alimentele din faza 1, dar vei reintroduce in dieta ta anumite alimente sanatoase care te vor ajuta sa slabesti. Cat tine faza 2? Tinand cont ca este un plan pe viata, aceasta faza ar trebui sa dureze toata viata, pentru a-ti mentine sanatatea si greutatea.
Cereale integrale: alege intre cereale, paine si paste. Consuma-le de sase, pana la opt ori pe zi.
Fructe: fructele (proaspete sau inghetate) trebuie sa faca parte din dieta ta. Consuma-le de patru sau cinci ori pe zi.
Iaurt si lapte cu putine grasimi: cosuma-le de doua sau trei ori pe zi, ca in faza 1.
Zahar: poti consuma alimente cu zahar de trei sau patru ori pe saptamana.
Alool: poti consuma ocazional un pahar mic de vin rosu.
In randurile urmatoare vei gasi mese complete pentru o saptamana. Sunt trei exemple de mese pentru faza 1 si patru exemple pentru faza 2.
Faza 1: 2 saptamani pentru a-ti misora talia
Ziua intai
Mic dejun
–    Ou fiert. (sfat: fierbe mai multe oua si curata-le de coaja. Pune-le intr-o punga cu fermoar la frigider. Astfel, le vei avea la indemana cand vei lua un mic dejun rapid. In unele magazine poti gasi oua gata fierte).
–    Una sau doua felii de bacon canadian.
–    200 ml de suc de rosii fara sare.
Gustare:
–    Un baton de branza light.
–    Morcovi tineri.
Pranz
–    Salata de ton.
–    Rosii cherry.
–    O salata mica cu dressing italienesc sau cu unul facut din ulei si otet.
–    O cana de jeleu de capsuni fara zahar.
Gustare de dupa-amiaza
–    120 grame de iaurt cu lamaie, light, fara grasimi, indulcit artificial.
–    18 nuci caju.
Gustare inainte de cina (optionala)
–    Felii de ardei (sfat: pentru a face fasiile de ardei mai usor, taie capetele unor ardei rosii, galbeni sau portocalii. Indeparteaza semintele si taie-i in jumatati. Indreapta fiecare jumatate de ardei si apoi cu un cutit foarte bine ascutit indeparteaza membranele. Apoi taie fasii de doi centimetri grosime. Aceste fasii de ardei le poti manca cu un sos guacamole si inlocuiesc cu succes chipsurile).
–    60 grame de guacamole.
Cina
–    Pui crocant la gratar.
–    O cana (sau mai mult) de morcovi, broccoli si vinete – inabusite.
–    O salata Romanine cu un dressing italienesc.
–    O cana de jeleu de zmeura, fara zahar.
Ziua a doua
Mic dejun
–    Omleta facuta din amestec pentru omleta (¼ sau ½ dintr-un plic).
–    150-200 ml suc de rosii cu putina sare.
Gustare
–    Branza light.
–    6 rosii strugure.
Pranz
–    Doua sau trei rulouri din carne de curcan. Aceste rulouri au branza pe dinafara si carne de curcan inauntru. Poti folosi ce condimente vrei (de exemplu, mustar). Poti adauga si frunze de salata in rulouri.
–    ½ sau o cana de salata coleslaw.
–    Pastai de mazare crude, cate vrei.
–    Jeleu de portocale fara zahar.
Gustare de dupa amiaza
–    Un baton de cascaval light.
–    Morcovi tineri.
Gustare inainte de cina
–    Zece arahide in coaja (20 de arahide individuale). Dureaza pana le cureti de coaja si astfel nu mananci prea multe.
Cina
–    Felii de curcan prajite.
–    Sote de morcovi si ceapa. Soteaza o ceapa mica, tocata marunt cu o lingura de ulei de masline sau de rapita. Adauga cam 240 grame de morcovi tocati si soteaza amestecul pana se inmoaie morcovii. Adauga putin unt la final. Pune soteul peste feliile de curcan.
–    Salata cu dressing italian.
–    O cana de jeleu de lamaie, fara zahar.
Ziua a treia
Mic dejun
–    Omleta.
–    Una sau doua felii de bacon canadian.
–    200 ml de suc de merisor.
Gustare
–    120 ml de iaurt light de zmeura, fara grasime, indulcit artificial.
–    23 arahide.
Pranz
–    Piept de pui prajit (nu manca pielitele). Nu alege pui fraged, crocant sau nuggets.
–    O salata coleslaw.
–    Morcovi mici.
–    O cana de jeleu de lamaie fara zahar.
Gustare de dupa-amiaza
–    Unul sau doi wedges de branza light.
–    Sase rosii cherry.
Gustare inainte de cina (optionala)
–    Fasii de ardei.
–    Guacamole.
Cina
–   O cana de broccoli.
–   Salata cu dressing balsamic.
–   Savory sliders.
–   Una sau doua cani de jeleu de capsuni fara zahar.
Faza 2: mareste ritmul
Ziua 1
Mic dejun
– 100 grame grau.
–    240 ml de spuma de lapte.
–    120-150 grame de caspuni sau zmeura.
Gustare (optionala)
–    Unul sau doi wedges de branza light.
–    Rosii cherry.
Pranz
–    Doua sau trei rulouri din carne de curcan.
–    Morcovi tineri.
–    O pruna mica.
Gustare de dupa-amiaza
–    180 grame de iaurt light cu afine.
–    Zece nuci caju.
Gustare inainte de cina (optionala)
–    Zece arahide cu coaja.
Cina
–    Peste tilapia la tigaie. Incalzeste o lingura de ulei de masline intr-o tigaie. Prajeste pestele patru minute pe fiecare parte. Inainte de final, pune o bucatica de unt sau de margarina in tigaie si mai lasa tigaia pe foc pana se topeste.
–    Salsa de mango si pepene.
–    Sparanghel proaspat.
–    O cana de jeleu de capsuni fara zahar.
Ziua 2
Mic dejun
–    Ciocolata calda. 240 ml de spuma de lapte, o lingura plina de cacao neindulcita cu doua plicuri de ciocolata.
–    Unul sau doua oua fierte.
–    200-240 ml de suc light de afine (chiar daca are mai multe calorii decat sucul dietetic).
–    200 grame de capsuni.
Gustare (optional)
–    200 grame de iaurt light de lime, fara grasimi, indulcit artificial.
–    280 grame de migdale.
Pranz
–    Sandwich suedez sau de curcan. In aceste sandwich-uri facute cu paine din grau integral poti adauga frunze de salata, rosii sau alte legume si condimente preferate.
–    Fasii de ardei.
–    Salata coleslaw.
–    O cana de jeleu de zmeura, indulcit artificial.
Gustare de dupa-amiaza
–    O clementina.
–    Unul sau doi wedges de branza light.
Gustare inainte de cina (optional)
–    Fasii de ardei.
–    30 grame de hummus.
Cina
–    Spaghete cu sos de carne.
–    Salata cu dressing italienesc sau cu vinegreta sau cu dressing de ulei cu otet.
–    Un baton de ciocolata.
Ziua 3
Mic dejun
–    50 gram de terci de ovaz cu scortisoara sau cu zahar brun pe deasupra si cu o lingura de migdale pe desupra.
–    ½ banana, medie sau mare.
–    200-240 ml de suc de rosii, cu putina sare.
–    Latte: 240 ml spuma de lapte, 60 ml espresso.
Gustare (optionala)
–    Un baton branza light.
–    Morcovi tineri.
Pranz
–    Salata de ton; poti adauga frunze de salata, rosii, varza rosie si morcovi rasi.
–    Felii de ardei.
–    O cana de jeleu de portocale, indulcit artificial.
Gustare de dupa-amiaza
– 240 grame de capsuni.
– Zece nuci caju.
Gustare inainte de cina (optionala)
–    Zece arahide cu coaja.
Cina
–    Piccata de pui.
–    Fasole verde.
–    Felii de rosii.
–    Salata cu dressing italienesc.
–    240 grame de afine pe un iaurt inghetat, fara grasimi, indulcit artificial.
Ziua 4
Mic dejun
–    Omleta dintr-unul, pana la trei oua.
–    O felie din grau integral, prajita.
–    O lingura jeleu sau gem.
–    240 ml de suc de portocale.
–    Latte sau 240 ml de spuma de lapte.
Gustare
–    200 grame de afine.
–    Zece migdale.
Pranz
–    Doua sau trei bucati de branza si rulouri de carne de vita prajita (poti adauga frunze de salata, morcovi perpeliti pe gratar sau varza rosie in interiorul rulourilor ).
–    Salata coleslaw.
–    O piersica mica.
Gustare de dupa-amiaza
–    200 grame de iaurt light de capsuni, fara grasimi si cu indulcitori artificiali.
Gustare inainte de cina (optional).
–    Morcovi mici inmuiati in doua linguri de unt de arahide.
Cina
–    Lasagna de dovlecei.
–    Salata: laptuci, rosii strugure, varza rosie, branza albastra sau branza de capra taiata bucatele, dressing de ulei si otet sau vinegreta.
–    Un baton de cicolata sau orice inghetata pe bat cu putine calorii, cu putin zahar si cu putine grasimi…
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005742 (s)