News Flash:

Cum sa mananci inghetata fara sa te ingrasi

18 August 2018
888 Vizualizari | 0 Comentarii
inghetata

Fii cumpatat cand mananci inghetata! Excesul poate sa duca la o crestere a nivelului de trigliceride din sange si la aparitia riscului decarii dentare. Las-o cateva minute afara din congelator inainte de a o manca, altfel poate sa-ti afecteze smaltul dintilor. Consistenta cremoasa a inghetatei stimuleaza o anumita zona din creier raspunzatoare pentru aparitia senzatiei de placere.

La fel ca in cazul ciocolatei, atunci cand gusti dintr-o inghetata, se formeaza in corpul tau o serie de hormoni precum serotonina si endorfina, care iti dau o stare de bine, inlaturand stresul.

Alege-o ca gustare, in prima jumatate a zilei

Inghetata te hidrateaza si-ti da energie, in special daca o alegi ca gustare in prima parte a zilei. Valoarea nutritiva a inghetatei difera in functie de sortiment, iti aduce grasimi, proteine, carbohidrati, dar, consumata cu moderatie nu te ingrasa.

Daca o mananci pe fuga iti da ameteli si dureri de cap, din cauza reducerii afluxului de sange catre organe si a diametrului vaselor de sange (vasoconstrictie).

Opteaza pentru una cat mai simpla

O inghetata simpla, cu fructe, mancata ocazional, n-ar trebui sa-ti faca probleme in privinta greutatii corporale. Cel mai bine ar fi s-o prepari cu putin zahar, iaurt, fructele preferate, pentru a-i reduce cat mai mult  nivelul de grasimi.

Ar acoperi aproximativ 120 de calorii din cele 2000 de care ai nevoie zilnic ca femeie sau 2500, ca barbat. Acest desert contine vitamine si mineral, calciu, fosfor, vitaminele A, C, D, E, vitamine din complexul B.

sursa: clicksanatate.ro


inghetata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004844 (s)