News Flash:

Cum sa folosesti in hrana de zi cu zi alimentul anticancer

24 Ianuarie 2016
1685 Vizualizari | 0 Comentarii
leac cancer3
Ghimbirul contine vitamine precum retinol, vitamina B3, B5, A, C, E, tocoferol,acid ascorbic, dar si minerale precum fier, magneziu, fosfor, mangan, siliciu, potasiu si zinc. Este un bun calmant pentru durerile abdominalecalmant si pentru inflamatii ale gatului, raguseala, sinuzitefebra, congestii respiratorii si eliminare de mucozitati.

De asemenea, ghimbirul ofera organismului vitalitate, amelioreaza starea degreata si voma, calmeaza durerile in gat, trateaza indigestiabalonareabronsita, are efect afrodisiac, favorizeaza secretia bilei si mobilitatea vezicii urinare, si este un bun aliat in lupta impotriva kilogramelor in plus. Ghimbirul este bun si pentru cei care sufera de rau de masina sau au probleme cu circulatia. Rondelele proaspete de ghimbir sunt bune si in lupta impotriva alopeciei.
Datorita continutului de vitamine si minerale, dar si antioxidanti, ghimbirul ajuta organismul sa reziste mai bine in fata bolilor si racelilor, dar are si efect de infrumusetare - pentru piele, unghii, par si dinti. Ghimbirul nu are contraindicatii, dar daca este luat in doze prea mari provoaca arsuri intestinale. 

Poti adauga ghimbir intr-o multime de preparate: in stir-fries, acele amestecuri de legume diferite care se fac de regula in wok cu morcovi, telina, broccoli, ciuperci, varza, ardei gras, mazare. Poate fi adaugat in supe. Trebuie sa dai putin ghimbir prin razatoare si sa-l presari deasupra supei tale preferate.
Ca sa prepari ceaiul de exemplu, radacina de ghimbir se da prin razatoare pana se obtin doua-trei lingurite de razatura. Peste ghimbir se toarna apa fierbinte, care a clocotit.

Acoperim mixtura, lasand-o cateva minute sa infuzeze bine. Ulterior, se poate adauga si suc proaspat de lamaie, dupa preferinta. Cand se raceste, putem pune si o lingurita de miere (de tei sau salcam). Il trecem printr- o strecuratoare ca sa scapam de razatura si il consumam cat este cald.

ghimbirul vitamine retinol acid ascorbic bun calmant calmant sinuzite
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006008 (s)