News Flash:

Cum sa faci popcornul ca sa nu-ti afecteze sanatatea

5 Ianuarie 2016
2971 Vizualizari | 0 Comentarii
popcorn
Cine nu adora sa manance floricele de porumb si sa urmareasca programul preferat la televizor. Placerea de a manca floricele este dublata si de efectele pozitive pe care le au acestea asupra starii de sanatate.

Daca sunt preparate cum trebuie, floricelele de porumb au un nivel scazut decalorii, sunt bune pentru inima si circulatia sangelui si contin o gramada denutrienti necesari corpului.

”Floricelele de porumb, pregatite in casa, asa cum le facea bunica, sunt foarte sanatoase. Sunt cereale intergale, foarte benefice organismului. Conditia este sa nu fie prajite in ulei sau unt. In popcornul de la microunde sunt puse grasimi care le cresc enorm valoare calorica si care sunt nesanatoase pentru inima. In plus, se pune si foarte multa sare, care ne afecteaza organismul”, spune nutri?ionistul Corina Zugravu.

Un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Scranton din Pennsylvania a scos la iveala faptul ca floricelele de porumb contin o cantitate mare de substante antioxidante numite polifenoli, intr-o mai mare masura decat contin fructele sau legumele.

Polifenolii  reduc aparitia bolilor de inima si anumite tipuri de cancer.

”Porumbul contine o gama larga de uleiuri care sunt foarte benefice, respectiv Omega 3 si Omega 6, dar si vitaminele B si E, care ajuta chiar la infrumusetarea pielii. De altfel, popcornul este o alternativa foarte sanatoasa pentru gustari. In loc sa stam la televizor si sa mancam cipsuri sau alune extrem de sarate, putem opta pentru popcorn. Asadar, floricelele sunt bune daca se prepara cu cap”, adauga Corina Zugravu.

Cu toate astea, popcornul nu poate fi un inlocuitor al produselor care contin substante nutritive si antioxidanti ce nu se gasesc in cereale, insa caloriile putine pot reprezenta un alt avantaj in fata altor tipuri de cereale. (sursa: doctorulzilei.ro)

floricele sanatate calorii inima nutrienti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006411 (s)