News Flash:

Cum sa cultivi singura acasa cel mai sanatos usturoi

24 August 2016
4991 Vizualizari | 0 Comentarii
cultiva usturoi
Stiai ca atat usturoiul intreg, cat si cel sub forma de mujdei au efecte cardioprotective datorita hidrogenului sulfurat care relaxeaza vasele de sange? Cercetatorii de la Universitatea din Connecticut au tras urmatoarea concluzie: cu cat usturoiul se afla intr-o stare mai naturala, cu atat este mai eficient pentru sanatate. De multe ori agricultorii asiatici sau europeni care cultiva usturoi pentru lanturile de supermarketuri folosesc substante nocive pentru a stimula productia, asa ca cel mai sigur este sa-ti cultivi usor acasa in ghiveci propriul usturoi.Este chiar foarte simplu, si sanatatea familiei tale va avea de castigat.Poti obtine cantitati insemnate de usturoi folosind un spatiu restrans.
Usturoiul este bogat in substante azotice, sodiu, potasiu, seleniu, calciu, magneziu, siliciu, acid sulfuric si fosforic, vitaminele C, D, B, fitosteroli si uleiuri esentiale.Contine fitocide, cum ar fi alicina, care se formeaza in timpul distrugerii mecanice a plantelor, adica pentru efect maxim asupra sanatatii usturoiul trebuie faramitat. Cercetatorii cred ca alicina are efect bacteriostatic puternic, vindecand mai repede bolile infectioase. De asemenea usturoiul are proprietati antifungice, fiind mai puternic decat multe antibiotice folosite in ziua de azi.
Poti sa cultivi usturoi si in ghivece , intre lunile noembrie si decembrie si mai ales intre ianuarie si martie. Iata cum
1. Ia cativa catei de usturoi mai sanatosi si indeparteaza-le frunzele mari de la suprafata care ii invelesc.
Nu indeparta si cojile cu care este invelit fiecare catel in parte.
2. Pregateste un ghiveci sau un vas adanc pe care sa-l umpli cu pamant obisnuit, de gradina, eventual in care au crescut si ale plante pentru ca usturoiul se dezvolta bine in pamantul unor culturi precedente.
Este bine sa eviti furnizarea de ingrasamant cu balegar sau cu alte preparate organice, care pot provoca putrezirea usturoiului.
3. Fa cateva gauri de 6-8 cm adancime si aseaza in ele cateii de usturoi la o distant de circa 10 cm.
Acopera-le cu pamant si uda din abundenta.
4. Atentie, pe parcursul dezvoltarii, usturoiul nu are nevoie de o cantitate mare de apa motiv pentru care planta are nevoie de un ghiveci cu un drenaj foarte bun.
5. Usturoiul poate fi recoltat atunci cand frunzele sale sunt verzi, pentru a-l consuma imediat ca atare.
6. Totodata, poti recolta usturoiul toamna, dupa ce frunzele plantei sunt complet uscate.
Bulbii se lasa sa se usuce la soare inainte de a fi depozitati.

usturoiul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006488 (s)