News Flash:

Cum sa afli daca ai telefonul urmarit

18 Ianuarie 2018
1370 Vizualizari | 0 Comentarii
telefon

Siguranta ar trebui sa fie mereu o prioritate. Cu ajutorul unor mici coduri poti afla mai multe despre setarile telefonului tau, daca mesajele si informatiile tale sunt sau nu protejate sau daca esti urmarit.

Iata cateva dintre cele mai importante coduri pentru smartphone-uri si niste instructiuni pentru cei care isi fac griji ca ar putea fi urmariti:

*#21#

Cu ajutorul acestui cod poti afla daca apelurile, mesajele si alte date sunt deviate. Vei afla care e statusul diverseor tipuri de devieri si numarul catre care e transferata informatia. Aceasta functie e folosita cel mai adesea de parteneri gelosi sau de parinti care incearca sa-si protejeze copiii. Batranii pot deveni victime daca isi imprumuta telefonul unui strain pentru a da un telefon.

*#62#

Formeaza acest cod daca vrei sa afli unde sunt redirectionate apelurile, mesajele si datele tale daca ti se pare ca nimeni nu te poate contacta. Se poate intampla sa fie redirectionate catre unul din numerele operatorului.

##002#

Acesta este un cod universal pentru a incheia toate formele de redirectionare din telefonul tau. Ar fi o idee buna sa il folosesti inainte de a folosi roaming, ca sa nu-ti fie luati bani din cont pentru apeluri redirectionate automat catre casuta ta vocala.

*#06#

Cu ajutorul acestui cod poti afla IMEI (International Mobile Equipment Identifier). Daca stii acest numar, iti poti gasi telefonul daca cineva ti-l fura. Cand e pornit, locatia sa e transmisa automat catre operatorul de retea, chiar daca in el este introdusa o alta cartela SIM. Daca cineva iti cunoaste numaru IMEI, pot afla modelul si caracteristicile tehnice ale telefonului tau.

Foloseste un Software Anti-Virus

Daca folosesti Android, ar trebui sa verifici periodic daca telefonul are virusi sau nu. PlaceRaider este unul dintre cele mai periculoase. Odata ce ajunge in telefon, face cateva fotografii zonei inconjuratoare, creeaza un model 3D al cladirii in care te afli si profita de orice conexiune la Internet pentru a trimite datele stranse si parolele tale.

Cum te poti feri de infractori si spioni?

Foloseste aplicatii de mesaje care sunt complet inchise strainilor – Telegram, Chare, Wickr sau Signal.

Gandeste-te cata informatie e in regula sa impartasesti. Ai grija cand postezi fotografii ale copiilor.

Nu-ti instala programe necunoscute, fii cu ochii pe aplicatiile dela instalate, nu deschidel linkuri nesigure si nu-ti conecta telefonul la retele de wi-fi fara parola care par dubioase.

Site-urile si aplicatiile care se ofera sa afle locatia altor oameni nu sunt aproape niciodata de incredere.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006456 (s)