News Flash:

Cum poti scapa in mod natural de cearcane

7 August 2015
1332 Vizualizari | 0 Comentarii
cearcane1
Pielea din jurul ochilor este mult mai subtire si delicata decat in oricare alta parte a corpului si are nevoie de ingrijire speciala, mai ales ca este o regiune lipsita de glande sebacee si are o textura foarte fina.

Aceasta zona a chipului reflecta de multe ori neglijenta, stilul de viata haotic, noptile nedormite, abuzul de alcool sau tutun, stresul sau chiar unele probleme de sanatate ascunse.

De aceea, este foarte important sa avem grija de aspectul nostru si sa nu neglijam cearcanele, pentru ca, asa cum spune o vorba din batrani, ochii sunt fereastra sufletului iar ceilalti au tendinta sa ne eticheteze asa cum ne vad la o prima aparitie.

Desigur, pe langa remediile naturiste pe care le puteti incerca la voi acasa, exista si posibilitatea ca cearcanele sa fie o urmare a anumitor afectiuni sau carente de vitamine sau minerale si, de ce nu, pot fi chiar mostenite genetic, cazuri in care se recomanda consultul medicului specialist pentru gasirea celei mai eficiente metode de estompare a acestor mici probleme de ordin estetic.

Cearcanele pot aparea la orice varsta, chiar si in adolescenta, desi sunt mai frecvente, e adevarat, in randul persoanelor vastnice.

Cea mai eficienta cale prin care ne putem feri de aparitia cearcanelor este sa urmam un regim alimentar echilibrat din punct de vedere nutritional, care sa includa fructe si legume proaspete, lactate, fasole, linte si cereale integrale.

De asemenea, exercitiile fizice, laolalta cu tehnicile de respiratie profunda, ajuta la o mai buna circulatie a sangelui, oxigeneaza creierul si tin sub control nivelul de stres. Somnul si relaxarea sunt alte 2 componente de baza in prevenirea imbatranirii premature a pielii si a reducerii riscului multor probleme de sanatate.

Este foarte important masajul zilnic al zonei ochilor, in asa fel incat pielea sa nu fie agresata iar pe suprafata acesteia sa nu ramana peste noapte urme de machiaj sau praf. Drept urmare, este recomandata demachierea in fiecare seara, inainte de culcare, cu o crema speciala si dischete demachiante moi, care sa nu agreseze in niciun fel suprafata pielii.

Este important de retinut ca pentru demachierea ochilor nu se va folosi niciodata o crema foarte grasa si nici nu se va lasa crema, indiferent de ce tip este, pe suprafata ochilor pe parcursul noptii. Cea mai potrivita crema pentru curatarea zonei ochilor este cea cu textura usoara, non-grasa, care se absoarbe rapid in piele si care poate fi cu usurinta indepartata.

In plus, este esential sa nu aplici masca de fata in zona sensibila a ochilor pentru ca poate subtia stratul de piele si poate favoriza spargerea vaselor mici de sange si aparitia cearcanelor.

Oboseala oculara cauzata de privitul intens la monitorul calculatorului poate fi usor indepartata daca ne clatim ochii cu putina apa calduta, urmata de un jet de apa rece. E ca un fel de dus scotian, numai ca aplicat doar pe suprafata ochilor. Astfel circulatia in zona este imbunatatita iar umflaturile sunt estompate.

Iata cateva trucuri simple pentru a reduce cearcanele, pentru a da stralucire ochilor si pentru a alunga oboseala oculara:

Suc de castravete pentru revigorare instant – aplica felii de castravete pe ochi sau stoarce-i de suc si foloseste o discheta demachianta cu care sa aplici sucul obtinut in jurul ochilor. Vei obtine in cel mai scurt timp o briza nemaipomenita si o senzatie excelenta de revigorare pentru ochii tai. 

Amesteca suc de cartofi cruzi cu suc de castravete si aplica in jurul ochilor. Vei scapa rapid de cearcanele negricioase iar ochii nu mai au aspect “pufos”. Pentru rezultate si mai bune, amesteca sucul de castravete cu zeama de la o lamaie, care este bogata in vitamina C si ajuta la hranirea pielii in profunzime. 

Sucul de rosii ar putea de asemenea sa te ajute in lupta cu cearcanele deoarece se pare ca acesta are proprietatea de a deschide tonul pielii si de a conferi luminozitate.

Amesteca suc de ananas cu pudra de turmeric si aplica pe cearcane iar aspectul acestora va fi mult diminuat.

De asemenea, tine cont de cateva reguli de baza, cum ar fi: bea cel putin 8 pahare de apa zilnic, dormi minimum 8 ore, scade consumul de alimentele sau suplimentele care contin vitamina A, deoarece acestea pot cauza o hipersensibilitate a vaselor de sange, si foloseste creme pe baza de ulei de migdale si niacinamida, un derivat al vitaminei B3, care are rol de iluminare a pielii si are proprietati antiinflamatorii, ceea ce o transforma intr-un tratament ideal contra ochilor umflati si a cearcanelor pronuntate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005090 (s)