News Flash:

Cum poti lua o boala cu transmitere intima fara sa faci dragoste

4 Iunie 2018
1121 Vizualizari | 0 Comentarii
gonoreea 1

Bolile cu transmitere sexuala nu presupun neaparat contact sexual! Te poti imbolnavi prin sarut sau prin intermediul colacului de WC. Bolile cu transmitere sexuala (BTS) sunt mai frecvente decat iti imaginezi.

Dintre bolile care se transmit fara penetrare vaginala si fara un act sexual „clasic” amintim Chlamydia, care deseori nu prezinta niciun fel de simptom, dar poate cauza complicatii severe, mai ales in randul gravidelor sau persoanelor cu sistemul imunitar slabit.

Ce boli cu transmitere sexuala poti lua fara sa faci sex

Prin sarut

Virusul herpes simplex este adesea transmis prin intermediul unui banal sarut. Chiar daca acest virus ramane in organism toata viata, simptomele deranjante apar doar atunci cand persoana infectata are un sistem imunitar deficitar.

Cea mai buna cale de a te feri de acest virus este sa eviti sa atingi herpesul altei persoane, mai ales daca ai buzele crapate sau alte leziuni pe piele ce pot inlesni patrunderea virusului.

Ce inseamna relatia intima de tip fast-food 

Prin sex oral

Multe persoane nu considera sexul oral o partida de... sex, deoarece nu include penetrarea vaginala, dar asta nu inseamna ca riscul de a face o boala cu transmitere sexuala nu exista.

„Prin atingerea zonei intime cu gura te poti imbolnavi de herpes, chlamydia, gonoree si multe alte BTS-uri”, avertizeaza dr. Mark Weber, medic la Boston University.

Sexul oral trebuie evitat mai ales cand exista leziuni sau secretii neobisnuite, iar folosirea prezervativului sau a benzilor speciale de latex nu asigura protectie 100%.

Frecarea organelor genitale

„Sexul uscat”, asa cum i se mai spune atingerii organelor genitale, poate duce la transmiterea virusului herpesului, chiar daca penisul nu patrunde in vagin. Daca exista contact direct cu pielea, partenerul infectat poate transmite infectia celuilalt. Asadar, ramaneti cu hainele pe voi daca vreti sa va feriti de astfel de probleme.

Virusul HPV si alte infectii bacteriene se pot transmite inclusiv prin folosirea in comun a lamei de ras (cand este utilizata pentru epilarea in zonele intime).

Prin contact indirect (colacul WC-ului)

Chiar daca riscul este mic, asta nu inseamna ca nu exista! Bolile cu transmitere sexuala pot fi contactate si prin intermediul colacului toaletei, mai ales daca pe acesta sunt secretii care vin in contact cu pielea ce prezinta zgarieturi, taieturi sau altfel de leziuni. Fiti cu bagare de seama mai ales in toaletele publice si nu va asezati direct pe colac.

O alta modalitate indirecta de a face o boala cu transmitere sexuala o constituie folosirea in comun a prosoapelor. in special virusul tricomoniazei poate fi astfel transmis.  Pentru a preveni riscul, este indicat sa nu folosesti la comun prosoapele si articolele de lenjerie intima.


bolile chlamydia prin sarut herpes
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1281 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007160 (s)