Laptele de orez este foarte slab in grasimi si calorii, pe piata fiind cumparat cu diferite arome. Din punct de vedere nutritiv ii lipsesc vitaminele A si C si are putine proteine. Iata reteta laptelui de orez:
Ingrediente pentru un litru de lapte: 40 grame de orez (aproximativ 4 linguri), 1.340 grame de apa.
Mod de preparare:
Se limpezeste orezul si se lasa in apa timp de aproximativ 4 ore. Limpezim din nou orezul si il punem intr-un vas impreuna cu cele 1.340 grame de apa. Se fierbe timp de 10 minute.
Se lasa deoparte 15 minute dupa care se mixeaza. In final se filtreaza printr-o strecuratoare cat mai fina - lichidul care se scurge este laptele de orez. Se pot adauga miere sau diferite arome: scortisoara, pudra de roscove.
© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007423 (s)
Comentarii (0)