News Flash:

Cum functioneaza dieta cu lichide

17 Aprilie 2015
1300 Vizualizari | 0 Comentarii
Dieta cu lichide este o cura de detoxifiere a organismului (care are insa efecte directe in zona pierderii in greutate). Dieta cu lichide poate fi considerata o dieta rapida, drept urmare o solutie simpla si la indemana atunci cand trebuie sa slabiti cateva kilograme intr-un timp foarte scurt.

Dieta cu lichide este foarte brutala, pentru ca se bazeaza pe consumul de alimente in forma lichida si nimic altceva. In timp ce urmati aceasta cura de slabire (de detoxifiere), puteti consuma supe-crema, sucuri naturale de fructe si/ sau legume si ceaiuri neindulcite sau indulcite cu miere. Consumul de alcool (in orice forma: bere, vin, tuica, votca, whisky, etc) si de cafea sunt total excluse.

Dieta cu lichide se practica in spital, ca o necesitate medicala inainte si dupa unele interventii, si nu este recomandata daca persoanele ce vor sa o urmeze nu beneficiaza de supravegherea constanta a unui medic. Cum deseori cu totii sarim peste sfatul de a consulta medicul inainte de a incepe o cura de slabire, este foarte important sa aveti in vedere ca dieta cu lichide este foarte severa si daca o urmati pe perioade lungi (mai mult de 10 zile) poate duce la dezechilibre majore in organism. In plus, daca dupa ce incheiati dieta NU adoptati un regim echilibrat si moderat-hipocaloric, kilogramele pierdute se vor intoarce cu siguranta. 

Iata cateva idei de preparate pentru dieta cu lichide:

• Puteti sa va preparati supe pasate (sau, si mai eficient, omogenizate la blender) cu cartofi, broccoli, rosii, usturoi, dovlecei si orice altceva va dicteaza inspiratia. De asemenea, puteti sa adaugati si carne (slaba, fireste, si cat mai frageda – pui, peste - ) foarte bine pasata, pentru aportul de proteine. Legumele se pot consuma atat fierte cat si crude (cele care permit asta).

• Sucuri de fructe: folositi portocale, mere, banana si orice alt fruct aveti la indemana sau va place. Beti sucuri de fructe din plin, pentru ca sunt o sursa excelenta de vitamine.
• Compoturi: sucul amestecat cu fructele pasate.
• Creme subtiri de fructe, branza de vaci si miere. 

Dupa cum am mai spus, dieta cu lichide ar trebui sa fie urmata cu foarte mare grija si pe perioade scurte de timp, pentru a se evita situatiile dificile pentru organism (carente de diferite minerale si substante necesare bunei functionari a acestuia).

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005985 (s)