News Flash:

Cum faci orhideea sa infloreasca frumos

23 Februarie 2018
1065 Vizualizari | 0 Comentarii
orhidee

Datorita formei si cromaticii superbe caracteristica orhideii, aceasta a devenit una dintre plantele decorative preferate ale femeilor de pretutindeni. Desi multi cred ca orhideea este o planta fragila, ce rezista foarte putin timp, realitatea este ca florile ei pot rezista chiar si luni la rand, fiind una din cele mai rezistente plante.

Daca te intrebi cum sa faci sa infloreasca orhideea iata cateva sfaturi care sa te ajute.
1. Gradul de umiditate are un rol foarte important in cresterea plantelor in general, mai ales in cazul florilor, care sunt in general mai sensibile decat alte plante. Orhideea este foarte pretentioasa cand vine vorba de apa si este nevoie sa o uzi cam o data pe saptamana pe timp de vara si o data la doua saptamani pe timpul iernii.

Evita formarea de balti in ghiveci. Iarna aduce cu sine niveluri mai scazute ale umiditatii in locuinta, iar locul unde pozitionezi orhideea este foarte important. Nu o lasa aproape de calorifer sau alta sursa de caldura. Poti pastra ghiveciul pe o tava cu pietris pe care sa o acoperi constant cu apa. Prin procesul de evaporare al apei se creeaza un microclimat propice dezvoltarii plantei. Atunci cand vine vorba de udare, poti scufunda tot ghiveciul intr-un vas cu apa pentru 5 minute.
Atentie, insa, trebuie sa lasi ghiveciul la scurs dupa ce faci acest lucru deoarece orhideea nu trebuie sa stea intr-un pamant imbibat cu apa. De asemenea, este indicat sa eviti sa uzi frunzele si sa uzi orhideea doar dimineata si niciodata seara sau noaptea

2. Diferenta de temperatura are si ea un cuvant de spus. Daca diferenta dintre gradele inregistrate ziua si cele inregistrate noaptea este de maxim 10 grade, acest lucru favorizeaza o noua inflorire a orhideei.
3. Intensitatea luminii trebuie sa fie medie pentru a oferi un mediu adecvat infloririi. Desi orhideea iubeste lumina intensa, nu este indicat sa o plasati intr-o permanenta bataie a razelor soarelui.

4. In ceea ce priveste fertilizarea, trebuie sa afli ca vei avea nevoie de ingrasaminte lunar pentru orhidee. Exista astfel de produse in comert, cu precadere la magazinele de specialitate. Recomandam achizitionarea de fertilizatori organicideoarece nu polueaza.
5. Fiind o planta cu radacini aeriene, orhideea nu are nevoie doar de umiditate, ci si ca radacinile ei sa fie bine ventilate. In masura in care este posibil, incearca sa muti planta intr-un alt ghiveci dupa inflorire, preferabil intr-unul cu orificii laterale. Sunt foarte usor de gasit la orice magazin de specialitate sau la magazinele ce vand mase plastice.

sursa: casa-gradina


orhideea umiditate ghiveci locuinta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1312 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005450 (s)