News Flash:

Cum este bine sa-ti aranjezi alimentele in frigider

24 Iulie 2015
1226 Vizualizari | 0 Comentarii
frigider
Pana si modul in care iti aranjezi alimentele in frigider se poate transforma intr-o adevarata arta, daca isi doresti eficienta maxima in pastrarea si manevrarea alimentelor pe care le consumi. De cate ori nu ti s-a intamplat sa arunci legume sau alte specialitati alterate, fara sa le fi gustat macar inainte, doar pentru ca ai uitat complet de ele? Iata de ce a sosit momentul sa spui stop risipei si sa organizezi frigiderul in mod functional si accesibil.

Haosul din frigider poate sa reflecte direct dezordinea din modul tau de viata si gaurile lunare din buget. Urmatoarele ponturi despre cum poti sa iti aranjezi alimentele in frigider te vor ajuta sa iti economisesti timpul, banii si nervii (cand constati ca nu mai ai unde sa pui un varf de ac, din cauza aglomeratiei).

Pune alimentele mari in spatele frigiderului

Cel mai important pas este sa eviti ca unele alimente sa fie uitate saptamani la rand in colturi obscure ale frigiderului. Îti cam piere apetitul cand vrei sa iei o sticla de lapte pe un raft si constati cu stupoare ca sosul pentru spaghete bolognese a mucegait in fundul unui compartiment.

Pune alimentele si recipientele mari in spate, astfel incat sa le poti observa mai usor pe cele mici (ele se pierd in general in peisaj). De asemenea, rezerva locurile frontale alimentelor perisabile, al caror termen de expirare este mai avansat.

Grupeaza alimentele din aceeasi categorie

Un alt mod de a-ti aranja eficient alimentele in frigider este sa grupezi alimentele din aceeasi categorie. În acest fel, iti este mai usor sa retii absolut toate merindele din interior. Pune laolalta sucul de mere, iaurtul, budinca si sticlele, separat de mezeluri, de pilda.

Asaza condimentele pe usa frigiderului

Nimic nu iti ridica tensiunea mai tare, decat sa extragi un recipient mai mare de pe un raft al frigiderului si sa constati cum ambalajele mai mici de condimente se prabusesc toate pe podea. Ca sa eviti accidentele, trebuie sa muti mereu sticlele mici din calea ta, sa le gasesti un alt loc, finalizand prin a crea o dezordine deloc relaxanta si functionala.

Cand asezi condimentele pe usa frigiderului, ai acces deplin la ele, nu risti ca ele sa se imprastie si nici sa iti incomodeze alte extrageri.

Foloseste recipiente de pastrare transparente

Daca obisnuiesti sa pastrezi alimentele in caserole opace, ai toate sansele sa lasi unele dintre ele sa se strice (doar nu stai sa le iei, zi de zi, pe fiecare in parte la verificat). Situatia se schimba radical cand utilizezi recipiente transparente, care iti ofera vizibilitate totala, deci un control mult mai bun asupra obiectelor din frigider.

Umple frigiderul corect

Cand ajungi acasa de la supermarket, poate fi tentant sa indesi la intamplare achizitiile in frigider, sa-ti iei o bautura racoritoare si sa te tolanesti in fata televizorului. Aceasta neglijenta aparent nevinovata iti aduce multe neplaceri ulterior, cand nu mai stii unde se ascunde laptele, constati ca maslinele au cazut in lada fructelor si ca acum trebuie sa scoti totul de pe rafturi si sa rearanjezi corect mancarea.

Fa un efort si compleaza rafturile cu rabdare, asezand fiecare aliment la locul lui. Îti vei multumi ulterior pentru rabdare.

Sorteaza alimentele regulat

Cel putin o data pe saptamana, este important sa sortezi alimentele din frigider, inainte sa iti faci din nou cumparaturile. Fructele si legumele alterate sau alte produse expirate nu trebuie sa isi mai faca loc pe rafturi de acum incolo! (sursa: eva.ro)

alimentele frigider arta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1269 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005311 (s)