News Flash:

Cum comenteaza primarul Nicolae Robu ancheta DNA de la Primarie

1 Februarie 2015
1316 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Robu
Primarul Nicolae Robu sustine ca ancheta DNA care se desfasoara la Primaria Timisoara vizeaza fapte care s-au intamplat cu multi ani in urma, legate de vanzarea caselor pe Legea 112, si nu unele din mandatul sau, chiar daca unii functionari chemati sa dea declaratii sunt inca in functie. Edilul-sef al Timisoarei spune ca abia asteapta finalizarea acestor anchete, deoarece municipalitatea timisoreana ar putea recupera unele imobile care au fost instrainate ilegal.
„Nu e in regula sa se lase impresia ca acum s-a facut o fapta care face obiectul anchetarii DNA. Eu sper sa nu se fi intamplat asa ceva de cand sunt eu primar, nu am stire sa se fi intamplat asa ceva. Dar, in orice caz, ceea ce se ancheteaza, ca ancheta de anvergura, este vanzarea de case pe Legea 112. S-au vandut mii de case si, evident, ca nimeni nu stie apriori ce s-a vandut corect si ce s-a vandut incorect. Si atunci DNA-ul cere documente. Va dati seama ca e un volum urias de documente care sunt cerute si va continua lucrul acesta”, a afirmat Robu.
In opinia primarului Timisoarei, aceasta ancheta a Directiei Nationale Anticoruptie este „un lucru firesc”.
„Evident, DNA-ul poate sa vina si cand considera ca e cazul, va veni in primarie, poate sa si stea de vorba cu oamenii care pot sa dea informatii, lamuriri despre ceea ce s-a intamplat. Dar nu e nimic spectaculos, nici iesit din comun. Este un lucru firesc! A inceput o ancheta, drept urmare aproape zilnic exista oameni in primarie care multiplica documente si le transmit celor care fac anchetele”, a mai spus Robu.
El a adaugat ca nu va garanta pentru nimeni din Primaria Timisoara si ca fiecare se face raspunzator pentru legalitatea deciziilor pe care le-a luat la un moment dat.
„Au fost chemati si actuali angajati si fosti angajati... si vor mai fi. Sunt lucruri in derulare pe care eu nu vreau sa le comentez de niciun fel. Sunt si om politic si, prin urmare, nu vreau sa fac niciun comentariu. Nu e problema mea, este problema institutiei specializate, care isi face datoria. Eu nu comentez in niciun fel. Cine a gresit trebuie sa dea socoteala, daca exista oameni care au gresit. Daca se va demonstra ca nu a gresit nimeni, foarte bine. Deocamdata nici nu ne putem antepronunta. Se desfasoara o ancheta si se va parcurge lucrul firesc, conform legilor in vigoare. (...) Eu nu o sa bag mana in foc pentru nimeni! Am mai spus-o ca un principiu corect in viata este ca fiecare sa garanteze pentru el. (...) Nu ma intereseaza cine este anchetat, este problema procuraturii, a politiei, a celor care fac ancheta. Sa isi vada de treaba, nestingheriti si, in final, sa se stabileasca in instanta vinovatii, nevinovatii, daca e vorba de vinovatii, sa se stabileasca si pedepse aferente lor”, a mai precizat primarul Timisoarei, scrie tion.ro.
In opinia lui Robu, aceasta ancheta va oferi posibilitatea Primariei Timisoara de a recupera imobile instrainate ilegal, chiar daca unele fapte s-au prescris intre timp si, prin urmare, functionarii vinovati ar putea scapa de consecintele penale.
„O parte din fapte, daca se va dovedi ca sunt vinovatii, sunt prescrise penal, oricum. Dar pe mine, ca primar al Timisoarei, ma intereseaza in primul si in primul rand ca patrimoniul Timisoarei care a fost subtiat incorect, ilegal, sa fie reintregit. Deci daca dupa aceste anchete se vor identifica situatii in care in mod ilegal au fost vandute case, atunci noi suntem multumiti daca primaria va ajunge fie sa primeasca inapoi ceea ce s-a dat in mod ilegal, fie sa primeasca bani, contravaloarea acestor lucruri. Deci suntem interesati sa se ajunga la un final cu toate aceste anchete si la sentinte in instanta”, a concluzionat Nicolae Robu.

primaria timisoara dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005181 (s)