News Flash:

Cum comenteaza Iohannis cazul ministrului Baciu, retras din Guvern

17 Noiembrie 2015
1838 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis presedinte
Presedintele Klaus Iohannis a vorbit, luni seara, despre cazul lui Andrei Baciu, propus de premierul desemnat Dacian Ciolos pentru functia de ministru al Sanatatii, si retras dupa numai cateva ore, din cauza unor fotografii aparute pe internet.

Intrebat, la TVR 1, daca ”afecteaza in vreun fel acest incident imaginea nouluiGuvern?”, presedintele Klaus Iohannis a raspuns:

”In realitate, nu cred ca afecteaza. Vedeti? Daca primul-ministru desemnat - vorbesc acum la modul general - este un prim-ministru politic, atunci se presupune ca partidul este gata pregatit cu oameni si vine in foarte putine zile cu toate propunerile.

Cu totul altfel este in cazul unui guvern independent, unde, cu foarte putin timp inainte de desemnare, l-am contactat eu pe dl Ciolos, l-am rugat sa preia aceasta sarcina. Domnia sa n-a avut niciun fel de lista, niciun fel de propuneri si a pornit de la zero. Pentru astfel de situatii, termenul limita prevazut in Constitutie, de zece zile, este extrem-extrem de scurt. 

Si, avand in vedere ca situatia internationala este cea pe care o cunoastem, l-am rugat pe dl Ciolos sa grabeasca elaborarea programului de guvernare si elaborarea listei de ministri si, atunci, avand in vedere ca a pornit de la zero, eu cred ca este un lucru notabil in sens pozitiv ca a venit in practic nici o saptamana cu o lista foarte buna.

Ca cineva de pe lista, in ultimul moment, a fost retras de primul-ministru desemnat si inlocuit cu alta persoana, nu cred ca asta este in esenta in problema”, a comentat seful statului.

guvern klaus iohannis prim-ministru politic propunerile dl ciolos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006936 (s)