News Flash:

Cum alegem masina de spalat potrivita - 8 sfaturi pentru tine

17 Februarie 2018
1054 Vizualizari | 0 Comentarii
masina de spalat 2

Masina de spalat se numara printre acele investitii importante, de lunga durata. Din acest motiv, este vital sa va documentati foarte bine inainte de a va decide asupra unui model si sa vedeti exact care este alegerea potrivita pentru nevoile familiei dumneavoastre.

1. Incepeti prin a masura spatiul pe care-l aveti la dispozitie pentru masina de spalat, inclusiv usile de la incapere si intrarea in casa.Aveti grija ca locul unde va sta sa fie drept si suficient de rezistent pentru greutatea si viitoarele vibratii ale masinii. Nu o amplasati pe mocheta sau covor. De asemenea, veti avea nevoie de o sursa de curent electric si de apa rece, precum si o scurgere. Priza trebuie sa fie cu impamantare si s-o folositi de preferat doar pentru masina de spalat.

2. Stabiliti-va un buget in care sa va incadrati
Un buget mai mic nu inseamna neaparat o masina de calitate redusa, ci doar mai putine functii suplimentare.

3. Urmatorul pas este sa va hotarati daca sa fie cu incarcare frontala sau verticala. Cele cu incarcare verticala sunt in general mai ieftine, insa vor consuma mai multa apa si energie decat cele frontale. In plus, sunt mai agresive cu tesaturile, dar in acelasi timp vor spala mai bine hainele. Au avantajul ca rufele murdare sunt mai usor de incarcat, fara sa mai fie nevoie sa va aplecati.

4. Decideti de ce capacitate de incarcare aveti nevoie, in functie de cantitatea de rufe pe care o veti spala. In general, familiile cu doi copii nu au nevoie de o capacitate mai mare, de 8 kg, insa depinde foarte mult si de activitatile membrilor (cei care practica constant sporturi, de exemplu, vor produce o cantitate mai mare de rufe murdare). Pe de alta parte, o capacitate crescuta de incarcare vine la pachet cu facturi usor mai ridicate.

5. Alegeti una cat mai economica, pentru a reduce facturile la utilitati. O masina de spalat eficienta va insemna o investitie initiala mai mare, dar va costa mai putin pe termen lung. Masinile de spalat Arctic, de exemplu, se incadreaza in cele mai eficiente clase energetice. Insa nu uitati ca va conta foarte mult si programul de spalare pe care il veti folosi si temperatura. Incalzirea apei poate fi responsabila pentru 90% din energia folosita.

6. Luati in considerare zgomotul pe care-l face, mai ales daca veti avea masina amplasata langa dormitor sau camera copilului.

7. In functie de activitatile familiei dumneavoastre, alegeti functiile suplimentare de care aveti nevoie, cum ar fi: spalare rapida, spalare delicata, functie de blocare a panoului, program dedicat hainelor de culoare inchisa etc. Exista modele care au optiunea de a amana pornirea masinii pentru perioada din zi care va este convenabila – deci puteti programa ca masina sa incheie spalarea chiar in momentul in care ajungeti acasa de la serviciu, astfel incat rufele ude sa nu stea foarte mult in cuva.

8. Inainte sa decideti asupra unui model, luati in calcul si posibilele costuri pentru reparatii si garantia cu care vine. Urmariti ce review-uri au lasat alti utilizatori pe internet, care sunt cele mai des intalnite probleme.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005935 (s)