News Flash:

CSM sare in apararea a doi procurori

7 Octombrie 2016
1158 Vizualizari | 0 Comentarii
csm2
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) apara reputatia procurorilorMarian Mosteanu si Izabela Ion, dupa ce Inspectia judiciara a stabilit ca informatiile publicate despre cei doi in presa si in mediul online au fost nefondate. 

Potrivit unui comunicat transmis astazi AGERPRES, in sedinta de joi, plenul CSM a constatat ca informatiile publicate pe internet la inceputul lunii septembrie despre activitatea procurorului Marian Eugen Mosteanu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt, in prezent delegat la Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin, sunt nefondate si i-au afectat reputatia profesionala.

CSM arata ca intr-un articol publicat pe internet se acrediteaza ideea ca magistratul este slab pregatit profesional, afirmandu-se ca, intr-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, a intocmit un rechizitoriu fara a dispune vreo solutie de trimitere in judecata.  Verificarile Inspectiei judiciare au relevat, conform sursei citate, ca solutia de netrimitere in judecata a fost adoptata doar pentru o anumita infractiune. Pentru alte infractiuni, obiect al aceluiasi dosar, au fost trimise in judecata doua persoane. Mai mult, rechizitoriul intocmit de magistrat a fost confirmat de catre prim-procurorul parchetului, conform dispozitiilor Codului de procedura penala, fiind inregistrat pe rolul unei instante judecatoresti. Inspectorii judiciari au mai constatat ca materialul de presa contine afirmatii nereale, lipsite de suport probator.  De asemenea, plenul CSM a luat in discutie si articolele de presa si informatiile publicate pe internet, incepand cu data de 27 august 2016, despre procurorul Izabela Ana - Maria Ion, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti, constatand si in acest caz ca sunt nefondate si ca i-au afectat reputatia profesionala. 

Inspectorii judiciari sustin ca in aceste articole se acredita ideea ca magistratul a actionat intr-o maniera abuziva si in mod nelegal cu ocazia solutionarii unei cauze penale. Din verificarile efectuate, a rezultat ca magistratul si-a desfasurat activitatea profesionala in limitele competentelor legale, iar actele si masurile dispuse au fost fundamentate atat in fapt, cat si in drept, mentioneaza CSM. 


Astfel, plenul CSM a apreciat ca afirmatiile denigratoare lansate in spatiul public la adresa procurorului Izabela Ana - Maria Ion sunt de natura a-i afecta reputatia profesionala.

consiliul superior magistraturii csm marian mosteanu izabela ion
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005414 (s)