News Flash:

Croatia si-a inchis majoritatea punctelor rutiere de trecere a frontierei cu Serbia

18 Septembrie 2015
1282 Vizualizari | 0 Comentarii
granita gard
Croatia si-a inchis sapte dintre cele opt puncte rutiere de trecere a frontierei cu Serbia, pe fondul numarului mare de imigranti care au ajuns in tara, relateaza BBC News Online.
Oficialii de la Zagreb au declarat ca nu au de ales decat sa inchida punctele de trecere a frontierei, dupa ce 10.000 de persoane au intrat in tara in urma deciziei Ungariei de a-si inchide granita cu Serbia.
Drumurile care duc catre punctele de trecere a frontierei cu Serbia au fost de asemenea inchise, potrivit oficialilor, astfel ca principala ruta terestra a imigrantilor din Grecia catre nordul Europei a fost blocata.
Punctul de trecere a frontierei de pe principalul drum dintre Belgrad si Zagreb, cel de la Bajakovo, pare sa fi ramas singurul deschis.
Croatia a incercat sa duca oamenii in centre de azil, dar din cauza numarului foarte mare de imigranti, multi au ramas pe strazi, precizeaza corespondentul BBC.
Unii imigranti intentioneaza sa mearga in Slovenia, care face parte din spatiul Schengen.
Ministrul croat de Interne, Ranko Ostojici, a declarat joi ca tara sa este "absolut plina" si le-a transmis imigrantilor un mesaj: "Nu mai veniti aici. Stati in centrele de refugiati din Serbia si Macedonia si Grecia. Acesta nu este drumul catre Europa. Autobuzele nu va pot duce acolo. Este o minciuna".
La randul sau, premierul croat Zoran Milanovici a declarat ca tara sa are "o capacitate limitata".
Joi au izbucnit confruntari la Tovarnik si Batina, doua zone de la granita cu Serbia care acum sunt inchise, dupa ce oamenii au asteptat cateva ore sa fie transportati spre nord.
Autobuzele au sosit inainte de miezul noptii, dar nu au fost suficiente pentru a transporta pe toata lumea. Soferii au declarat ca oamenii sunt dusi la un centru de receptie, in timp ce miile de imigranti ramasi si-au petrecut noaptea pe drum sau pe camp.
De asemenea, scene haotice au avut loc joi seara, in momentul in care a sosit primul tren dupa 24 de ore.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1283 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006309 (s)