News Flash:

Criza politica afecteaza economia. Mediul de afaceri cere stabilitate legislativa

17 Ianuarie 2018
1030 Vizualizari | 0 Comentarii
buget

Cursul leu-euro a resimtit puternic ieri schimbarea intempestiva a Guvernului si a scazut cu 0,7%. Oamenii de afaceri vor stabilitatea legilor, chiar daca sunt schimbate guverne sau ministri.
Cursul si bursa au reactionat ieri la criza politica, astfel ca euro a ajuns din nou la aproape 4,66 lei, dupa o crestere de 0,74%, iar bursa a scazut cu 0,3%. Oamenii de afaceri sunt ingrijorati de faptul ca un nou guvern va veni cu alte propuneri legislative care ar putea bulversa economia.

„Minunat ar fi – si asta este marea mea speranta - daca ar veni cineva maine la guvernare si ar zice: «Dragilor, nu mai schimbam nimic in urmatoarele 12 luni!». Predictibilitatea si stabilitatea ar fi ideale pentru mediul de business“, a spus Mihai Marcu, CEO si presedintele consiliului de administratie al MedLife, cel mai mare jucator din sectorul serviciilor medicale private.

Despre nevoia de stabilitate vorbeste si Adrian Mihai, unul dintre actionarii si fondatorii FAN Courier, cea mai mare companie de curierat din Romania.
„Mi-as dori de la urmatorul guvern stabilitate si predictibilitate, ca sa ne facem planurile bazandu-ne pe niste legi care sa fie stabile pentru o perioada mai lunga de timp“, a spus Adrian Mihai, care conduce o companie cu 5.730 de salariati.

Transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat, declaratia 600, cresterile de salarii din sectorul bugetar sunt doar cateva dintre temele care preocupa mediul de afaceri.

„Pentru investitori, o asemenea incertitudine la nivel politic nu poate fi pozitiva, mai ales ca intr-un interval foarte scurt am avut doua schimbari de guverne in conditiile in care coalitia are majoritate confortabila in Parlament“, a spus Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal.

 

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1372 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009610 (s)