News Flash:

Criza in sistemul sanitar: La Spitalul Judetean Constanta sunt operate doar cazurile urgente din cauza lipsei de anestezice

20 Iulie 2016
1053 Vizualizari | 0 Comentarii
spital constanta
La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta pot fi operate in aceasta perioada numai cazurile urgente, pacientii cu boli cronice fiind reprogramati, din cauza unei crize a anestezicelor, in timp ce Inspectia Sanitara a suspendat activitatea sectiei de dermatologie - venerice a Spitalului Judetean de Urgenta Alexandria si a spalatoriei din cadrul Spitalului Municipal Turnu Magurele.

Directorul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, Catalin Grasa, a declarat ca, desi in alte spitale criza miorelaxantelor (medicamente cu actiune asupra sistemului nervos, ce relaxeaza musculatura contractata spasmodic - n.r.) a aparut mult mai devreme, in spitalul constantean nu a avut aceste probleme pana saptamana trecuta.
"Interventiile chirurgicale fara miorelaxante nu se pot desfasura si ne-am trezit ca stocurile noastre nu erau cele pe care le cunostea directorul medical. Atunci am facut o sedinta prin care au fost anuntate sectiile si am trecut pe un regim de urgenta, numai urgenta. Intre timp, in weekend, am primit o parte din miorelaxantele de care aveam nevoie”, a declarat Catalin Grasa.
El a adaugat ca in cursul zilei de marti erau asteptate sa ajunga in spital alte stocuri de medicamente, dar si aceasta saptamana in unitatea sanitara vor fi operate numai urgentele.
"Este o criza, sa-i spunem. Cei care trebuiau sa aduca miorelaxantele nu le-au putut aduce din motive independente de noi. (...) Cantitatile nu sunt inca onorate, ele vin partial, dar aceasta criza se va rezolva. Nu e nimic pus in pericol. Cand am stocurile suficiente o sa incep si activitatea de cronici si speram sa iesim din aceasta zona gri”, a mai declarat directorul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta.
Inspectia Sanitara a suspendat doua activitati in unitati sanitare din judetul Teleorman
Inspectia Sanitara a suspendat activitatea sectiei de dermatologie - venerice, sectie exterioara Spitalului Judetean de Urgenta Alexandria. Decizia a fost luata de inspectori pentru ca unitatea nu a respectat planul de conformare cu termen de sase luni impus la controlul anterior, anunta Ministerul Sanatatii.
"Unitatea ar fi trebuit sa faca o reamenajare si igienizare generala, in special sa repare grupurile sanitare si baile cu refacerea totala a sistemului de scurgere si canalizare. De asemenea, ar fi trebuit sa doteze sectia cu mobilier. Subliniem ca este vorba de o sectie exterioara, de aceea pacientii vor fi tratati in cladirea principala a Spitalului Judetean de Urgenta Alexandria", anunta Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.
La aceeasi unitate medicala, inspectorii au constatat si alte nereguli.
In sectia Anestezie Terapie Intensiva depozitarea materialelor si ustensilelor pentru curatenie se face in grupurile sanitare, nu in spatii separate; plostile se spala in in grupul sanitar pentru pacientii din salonul septic, pentru ca incaperea unde ar trebui sa se intample nu are chiuveta; plafonul din salonul septic si din blocul operator este deteriorat; finisajele peretilor din dreptul celor doua saloane sunt deteriorate, vopseaua este exfoliata, iar aceasta stare nu permite curatarea si dezinfectarea adecvata;
Termenul de rezolvare a problemelor depistate este de 15 zile, unitatea medicala fiind amendata cu 5000 de lei.
La sectia Oncologie nu se respecta numarul de paturi in saloane, normele privind grupurile sanitare si cubajul de aer / pacient si necesita igienizare totala si reparatii.
O alta sectie cu probleme este cea exterioara boli infectioase - contagioase unde statia de epurare a apelor uzate este neconforma; sistemul de clorinare este o instalatie neomologata; nu s-a efectuat clorinarea de aproximativ sase luni; spatiul de depozitare a lenjeriei murdare are finisajele deteriorate, pereti crapati, tencuiala deteriorata, pereti crapati, paviment crapat.
In cazul ambelor sectii, termenul de impus de inspectori pentru remedierea deficientelor este de 30 de zile.
In ceea ce priveste Spitalul Municipal Turnu Magurele, Inspectia Sanitara a suspendat activitatea spalatoriei din cadrul unitatii din cauza nerespectaarii programului de conformare care avea termen data de 1 mai 2016,
"Spatiul necesita lucrari de reparatii si igienizare totala. Are faianta cazuta, pereti crapati, pavimentul si plafonul crapate si deteriorate", anunta Ministerul Sanatatii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006109 (s)