News Flash:

Cristoiu, ipoteza cutremuratoare pentru Basescu. Ce se ascunde in spatele dosarului Alinei Bica

21 Noiembrie 2014
1554 Vizualizari | 0 Comentarii
cristoiu
Jurnalistul Ion Cristoiu a explicat prin intermediul unui editorial cum a primit sah mat Presedintele Traian Basescu din partea serviciilor secrete, cu care, conform ziaristului, a intrat intr-un razboi.

Totodata, acesta este de parere ca Traian Basescu are cunostinta si si-a dat seama de aceasta operatiune a SRI impotriva Alinei Bica, dar a refuzat sa iasa public si sa spuna acest lucru pentru a nu se interpreta ca sare in apararea sefei DIICOT.

”Prin DNA, Divizia sa Penala, SRI ii da sah lui Traian Basescu”, precizeaza Cristoiu.

Alina Bicasefa DIICOT, a fost luata cu mandat de arestare si dusa la DNA. Alina Bica e omoloaga Laurei Codruta Kovesi.

Dintr-un interviu acordat azi unui ofiter acoperit am inteles ca cele doua sunt rivale. Aparent o rafuiala intre muieri; nu tragindu-se reciproc de par, ci anchetindu-se reciproc. Romania zisa si democrata e scena unei intimplari mai degraba de Caraibe, decit de Europa Civilizata.

Ea, intimplarea, nu poate fi inteleasa cu adevarat daca nu o raportam la una dintre cele mai grave realitati ale Romaniei anului 2014: Serviciile secrete, scapate de sub control democratic, au pus stapinire pe tara!”, puncteaza ziaristul.

Cristoiu face o recapitulare a evenimentelor din ultima perioada, pornind de la dezvaluirile, postate pe un site care a disparut in doar cateva ore, care o plaseaza pe sefa DIICOT, Alina Bica, la cumparaturi cu Elena Udrea, la Paris.

”30 octombrie 2014. Un site anonim, nerevendicat de nici un ziarist, de nici o grupare, fie ea si terorista, de nici un cetatean, publica fotografii profesioniste surprinzind-o pe sefa DIICOT, Alina Bica, impreuna cu politiciana Elena Udrea laParis, in februarie 2014. Pozele sunt insotite de doua facturi de cazare la hotelul Le Bristol, din Paris, una a Alinei Bica, alta, a Elenei Udrea. Dupa citeva ore, site- ul dispare in neant.

La vremea respectiva am scris ca intimplarea e de republica bananiera, si nu tara minim europeana. Si cind spuneam asta ma refeream la caracterul enigmatic al publicarii. Daca site-ul ar fi fost revendicat de un jurnalist, de un cetatean, nu m-ar fi interesat cum de a reusit sa puna mina pe doua documente pe care nici un hotel din lume nu le da altcuiva decit celor care au dreptul la ele: clienti care au stat la hotel. Faptul ca site-ul a disparut in neant m- a facut sa presupun c-a fost vorba de o Operatiune a unui serviciu secret roman:

„Prin intreaga tarasenie, SIE a vrut sa dea un avertisment tuturor celor care-l critica, politicieni, jurnalisti, membri ai societatii civile:

Fiti atenti, asa cum am reusit sa facem rost de la un hotel respectabil din centrul Parisului, de o factura emisa cu jumatate de an in urma, vom face rost de orice document compromitator despre calatoriile voastre peste hotare. Ati vazut cum am documentat-o pe Elena Udrea? Pe voi va putem documenta si-n fund daca ne suparati!”

Intre timp m-am mai maturizat. Si mi-am dat seama ca am gresit in trei locuri:

Nu era SIE, ci SRI.

Nu era Elena Udrea, ci Alina Bica.

Nu era un avertisment dat noua, oamenilor de rind, ci Alinei Bica.

De ce Alinei Bica?

Ne raspunde intr-un fel Traian Basescu in interviul acordat la Jocuri de putere de pe Realitatea tv pe 31 octombrie 2014:

„Dar sunt oameni de afaceri care fac ilegalitati, sunt oameni politici care fac ilegalitati. Acele dosare se afla si la servicii inainte de a ajunge la parchete. Deci, tocmai importantei pe care o au in viata sociala, in securitatea nationala. Trebuie crescuta putin transparentizarea. Pentru ca va dau un exemplu. Daca ati observat la toate marile actiuni ale DNA apare dedesubt: cu sprijinul SRI. Acest lucru a avut un impact urias asupra mediului de afaceri. Sunt convins ca toti se gandesc: stai frate, la SRI trebuie sa fiu atent, nu, inainte de a fi atent la ce mi se intampla la Parchet”, adauga jurnalistul.

”Traian Basescu e presedintele Romaniei. El nu-si poate permite sa spuna de a dreptul ceea ce multi dintre ziaristi stiu, dar n-au curaj s-o spuna public, deoarece unii sunt ofiteri acoperiti, iar altii au patroni ofiteri acoperiti: DNA e poreclita Divizia Penala a SRI.

Nu numai ca aproape toate dosarele DNA se bazeaza exclusiv pe Operatiunile de spionaj ale SRI (interceptari, filaj, documentare in diferite institutii), dar, mai mult si mai grav, SRI comanda DNA pe cine sa inhate. Biata Laura Kovesi ia pozitie de drepti cind primeste de la SRI un dosar marcat cu fundita rosie, semnul prioritatii absolute. Asa s-a ajuns la situatia, cumplita intr-o democratie, a unei puteri de viata si de moarte a SRI asupra Romaniei. Securitatea era biet copil pe linga SRI. Securitatea se temea de Ceausescu. SRI nu se teme de nimeni. Poate de americani, desi e greu de crezut ca americanii stiu ce face SRI-ul.

Pentru a detine puterea absoluta, inclusiv cea de a face presedinti, SRI avea nevoie de subordonarea Alinei Bica, sefa DIICOT. Cum Alina Bica nu lua in seama dosarele cu fundita rosie, i s-a dat un avertisment prin Operatiunea Paris.

Traian Basescu s-a prins de Operatiune. Asa se explica spusele sale tot din 31 octombrie 2014:

„Traian Basescu: Nu as spune sfidare. Sa stiti ca eu stiu atmosfera acum si sa nu credeti ca din declaratia pe care am facut-o ieri, voi discuta luni cu serviciile, asta inseamna ca nu am discutat ieri si alaltaieri si astazi cu sefii celor doua servicii.

Realizator: Ati discutat?

Traian Basescu: Da. Am discutat exact si tema EADS, cu acel freelancer care a lansat-o prin Germania si…

Realizator: Astazi?

Traian Basescu: Da. Si tema urmaririi procurorului Bica si a doamnei Elena Udrea si a doamnei nu mai stiu cum se numea.

Realizator: Topoliceanu.

Traian Basescu: Topoliceanu. Sigur ca da, pentru ca cineva a facut acest filaj. Suntem de acord amandoi ca nu este vorba de paparazzi. Paparazzi ar fi exploatat pozele…

Realizator: Atunci.

Traian Basescu: …peste noapte. Le dadeau la atac, la nu stiu ce, se uitau, uite cum este imbracata, Udrea este in trening, dar cu blana pe cap, doamna Bica este nu stiu cum.

Realizator: Este prea mult negru. Erau comentariile de cancan.

Traian Basescu: Deci, ar fi fost, daca erau paparazzi. Clar n-au fost paparazzi. Greu de explicat de ce facturile doamnei Bica s-au luat in februarie, iar facturile de la hotel ale doamnei Udrea s-au luat in septembrie, pe 29 septembrie, la opt luni distanta, sapte luni si am intrebat, iar problema mea este bun, daca nu este filaj romanesc, daca nu este filaj al statului, la puterea pe care o aveti imi spuneti, in cateva zile, al cui este.

Realizator: Si care a fost reactia domnilor Predoiu si domnilor Maior si Coldea?

Traian Basescu: Sa caute.

Realizator: Dar de ce v-ati indreptat doar spre Serviciul de Informatii Externe?

Traian Basescu: Dar nu stiu cand m-ati auzit pe mine vorbind doar despre SIE? Eu am vorbit de servicii secrete. Nu confundati dialogul meu sau afirmatiile mele cu cele ale doamnei Udrea.”

Asadar, Traian Basescu s-a angajat in fata opiniei publice ca va da dezlega misterul Operatiunii de la Paris. Din cele spuse de Traian Basescu in 31 octombrie 2014, am inteles ca SRI s-a angajat sa faca o ancheta pentru a descoperi macar cine a lansat site-ul.

Au trecut de atunci doua saptamini. Traian Basescu n-a dat nici un semn.

Stiind ca nu-i dintre cei care ajung la trocuri cu serviciile, presupun ca se pregatea sa ne dezvaluie cum a facut SRI Politie Politica.

Prin DNA, Divizia sa Penala, SRI i-a luat-o inainte. A insfacat-o pe Alina Bica.

Daca Traian Basescu iese si da in git Operatiunea de Politie politica, se va crede c-a facut-o pentru a o apara pe Alina Bica.

Site-urile si televiziunile SRI, ofiterii acoperiti din presa, postacii (SRI controleaza si manipuleaza Internetul, sub pretextul ca apara Siguranta Nationala) vor primi ordin sa atace.

Finalui comentariului meu despre Operatiunea Paris suna astfel:

„De mai mult timp avertizez asupra erorii comise de Traian Basescu de a-le fi dat nas celor din serviciile secrete ale Romaniei, uitind ca pina si-n tarile adevarat democratice – SUA, de exemplu – serviciile secrete pot comite grave abuzuri, chiar si crime, daca sunt scapate de sub controlul democratic. Cele doua afaceri mizere din ultimul timp dovedesc ca nu m-am inselat.”

Acum cind avem stirea Operatiunii DNA impotriva Alinei Bica, acest final e si mai de actualitate”, conchide Ion Cristoiu.

traian basescu dna sri alina bica sefa diicot laurei codruta kovesi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007974 (s)