News Flash:

Cristoiu: Guvernul Dacian Ciolos sau un altfel de a-i spune dezastrului

20 Septembrie 2016
1089 Vizualizari | 0 Comentarii
cristoiu
Jurnalistul Ion Cristoiu a postat un nou articol despre Guvernul Dacian Ciolos si prestatia jenanta de pana acum. Iata postarea integrala:

"Ori de cite ori se vorbeste de pagubele produse de fiecare zi care trece asupra Romaniei de ceea ce s-ar putea numi Neghiobia in serviciu mai rea decit Abuzul in serviciu care e Guvernul Ciolos, se vorbeste de starea economiei.

Guvernul Dacian Ciolos va pleca, in frunte cu Dacian Ciolos, chiar daca Klaus Iohannis continua sa creada ca alegatorii toti sint aghiotantul care nu i-a luat paltonul.

Uriasele pagube produse prin Ordonantele de urgenta date pentru a satisface interesele dubioase ale unor Grupuri interne si externe, sint infinit mai mici decit paguba produsa de Guvernul Dacian Ciolos democratiei din Romania prin compromiterea iremediabila a termenului de tehnocrat.

Dezastrul Guvernarii CDR a insemnat nu numai dezastrul economiei romanesti.

Dezastrul Guvernarii CDR a insemnat un lucru mult mai grav:

Compromiterea Dreptei pentru ani intregi (se vede si azi) si, prin asta, inradacinarea si mai tare in viata tarii a unui singur partid: PSD.

 Asemanator, dezastrul Guvernarii Ciolos inseamna un lucru mult mai grav:

Compromiterea pentru decenii a ideii de tehnocrat.

Tragedia de la Colectiv a readus in prim plan o mai veche nostalgie a opiniei publice romanesti:

Nostalgia dupa tehnocrati.

In anii post decembristi, ori de cite ori s-au deconspirat nenorocirile politicianismului agresiv in administrarea tarii, s-a reprosat partidelor politice ca tin departe de conducerea tarii specialistii, zisi si tehnocrati. Ca jurnalist martor al unei istorii de 26 de ani pot depune depozitie ca specialistii, tehnocratii au fost vazuti drept salvarea tarii. Oricit ar parea de ciudat, si inainte de 1989, aducerea specialistilor la administrarea tarii a fost o cerinta a societatii romanesti de care au tinut cont pina si comunistii. De la promovarea in functii de specialitate a croitorilor mediocri si a confectionerelor sarace cu duhul, din anii stalinisti, regimul comunist a ajuns, prin Nicolae Ceausescu din anii liberalismului comunist romanesc, la promovarea specialistilor in functii de conducere. 

Tragedia de la Colectiv a fost detonatorul unei revolte asemanatoare celei care a adus CDR la putere. In 1996, multi romani, inclusiv cei care votasera anterior cu FSN, au crezut ca relele veneau de la sorgintea comunista a FSN-istilor. Regimul CDR a aparut din credinta romanilor ca fostii detinuti politici, fostii dizidenti, cei care fusesera tinuti deoparte de regimul comunist, au cheia miracolului numit spectaculoasa imbunatatire a vietii cotidiene.

Asemanator, in noiembrie 2015, s-a crezut ca toate relele veneau de la cotropirea administratiei publice de catre politruci, in timp ce specialistii, tehnocratii, cei care voiau sa salveze tara, dar erau refuzati de politicieni, erau tinuti deoparte.

Asa s-a ajuns la formula prezentata drept Guvern tehnocrat.

Asa s-a ajuns insa ca azi, cind spui tehnocrat, sa provoci surisuri batjocoritoare. 

Tehnocrat e azi sinonim cu dezastrul provocat de Guvernul Dacian Ciolos.

E insa Guvernul Dacian Ciolos un Guvern tehnocrat?

Asa zic toti.

Asa zic si neispraivitii care se dau in stamba la palatul Victoria.

Sint insa membrii Guvernului Ciolos tehnocrati?

Potrivit dictionarului limbii romane, dar si al stiintelor, tehnocratul e un specialist intr-un domeniu. 

Promovarea unui tehnocrat in functia de ministru inseamna promovarea unui specialist intr-un domeniu de activitate. Dar nu a unui specialist oarecare, ci a unui specialist care s-a afirmat in spatiul public prin ideile sale interesante de administrare a unui domeniu. Ideile sale nu pot fi transpuse in practica, deoarece el, prudent cind vine vorba de inregimentarea intr-un partid, refuza sa faca politica.

Sa luam un ministru al Guvernului Dacian Ciolos, cel mai cunoscut:

Teribila Raluca Pruna, prin tot ceea ce face parind o nepotica a Monicai Macovei si matusa a lui Nicusor Dan.

E Raluca Pruna o tehnocrata?

Raluca Pruna a absolvit in 1994 una dintre primele fabrici de diploma din Romania:

Universitatea Ecologica a lui Dolphi Drimer. 

Fabrica de diplome i se spune azi unei Universitati private.

Din acest punct de vedere, fabrica de diplome e un elogiu adus afacerii puse la cale de Drimer in februarie 1990.

Universitatea Ecologica nu era o fabrica de diplome, era un SRL de acordat diplome, un atelier de pingelit studii superioare.

Iata cum o descrie Ion Coja, intrebat daca n-a fost tentat sa predea la o astfel de universitate:

    „Am refuzat citeva invitatii, din principiu. Dar nu mi-ar fi fost rusine sa predau la «Spiru Haret», de pilda! Sau la universitatea infiintata de regretatul Filipas!… Spun ca am refuzat «din principiu», deoarece de la bun inceput am fost impotriva universitatilor particulare, a invatamintului privat, asa cum s-a facut acesta la noi! Dumneata nu ai de unde sa stii, dar totul a inceput ca o escrocherie, a unuia, DOLFI DRIMER! In februarie 1990 a anuntat ca el infiinteaza o universitate, ca primeste studenti in anul I la medicina – era facultatea cea mai cautata pe vremea aceea, ii primeste fara examen de admitere, dar, fireste, cu o taxa substantiala! A incropit un sediu, un corp profesoral si i-a dat drumul! Universitatea Ecologica!”

Un alt analist al dezastrului numit universitatile private – Mihai Damian – scria  in 29 iunie 2012:

    „Mai cu seama ca nu peste mult timp au inceput sa activeze universitatile private. Din cite imi amintesc, prima s-a numit Universitatea Ecologica si a fost infiintata de un anume Dolphi Drimer care i-a fost rector. Numele ambiguu al universitatii putea fi deja un motiv de ingrijorare, dar pe vremea aceea fenomenul era inca marginal. Ulterior dl. ecologist Drimer a incercat fara succes sa importe deseuri din Germania, iar universitatea sa a fost implicata intr-un scandal de atribuire a unor diplome false de medic. Dar ideea ca se pot face bani frumosi cu afacerea universitara fusese lansata. In scurt timp au aparut fabricile de diplome. In numar mare, accesibile tuturor… contra cost bineinteles.”

Potrivit CV-ului Raluca Pruna a facut Facultatea de drept la acest atelier de cizmarie in materie de diplome intre 1990-1994.

Avind in vedere ce a fost la vremea respectiva Universitatea Ecologica Raluca Pruna nu numai ca nu e un tehnocrat in domeniul Dreptului, dar mai mult, nu e nici macar un absolvent de facultate de Drept.

Dupa terminarea Fabricii de diplome, Raluca Pruna se inscrie la Facultatea de filosofie. Ea devine atit de buna in filosofie, dupa ce absolvise SRL-ul  lui Drimer din domeniul Dreptului, incit brusc, peste noapte, se manifesta intre martie–iulie 1997 ca bursier TEMPUS a Universitatii Paris VII Nanterre, Departamentul de Filosofie.

Mai sa fie!

 Desi absolvise Dreptul, se consacra Filosofiei!

Din acest moment, Raluca Pruna devine o preferata a diferitelor posturi in strainatate, dupa un model bizar, intilnit la aproape toti membrii Guvernului Dacian Ciolos.

Mediocri la modul absolut in Romania, ei sint proiectati brusc pe orbite internationale, in posturi de unde se pot afla multe lucruri. 

Raluca Pruna n-a predat niciodata Dreptul.

N-a scris nici macar un articolas in domeniul acesta, d-apoi o carte.

De unde si pina unde o tehnocrata?

Acelasi lucru il putem observa la toti membrii Guvernului Dacian Ciolos.

Dacian Ciolos e de profesie horticultor. 

Nu s-a manifestat in acest domeniu ca tehnocrat.

Pentru a fi considerat tehnocrat in functia de premier, ar fi trebuit sa fie specialist in Administratie publica sau macar absolvent al unei scoli profesionale in acest domeniu.

Despre ceilalti ministri, inutil sa mai vorbesc. 

Vlad Voiculescu de la Ministerul Sanatatii nu e nici macar medic.

Petru Sorin Buse, de la Transporturi, e de profesie specialist in automobile, nu in drumuri sau cai ferate. 

Dragos Tudorache, de la Interne, e la baza judecator debutant, pentru ca nici asta n-a facut, propulsat si el, asemenea lui Pruna, pe orbita internationala.

Petre Toba, da, era singurul tehnocrat din Guvern, pentru ca era un specialist in Politie.

L-au dat si pe el afara, ca sa ramina doar internationalistii.

Guvernul Dacian Ciolos e orice, numai Guvern de tehnocrati, nu.

Dezastrul Guvernarii Ciolos nu e nici un caz dezastrul Guvernarii tehnocrate.

Pentru ca nu trebuie sa confundam pe tehnocrati, cu neispravitii!

Asta o spun eu.

Pentru romani, din cauza falsei autoprezentari a unor neispraviti drept tehnocrati,  tehnocrat va fi identic cu dezastrul.

S-a mai dus o iluzie:

Cea a salvarii tarii de catre tehnocrati!", incheie jurnalistul Ion Cristoiu

pagubele neghiobia abuzul dacian ciolos klaus iohannis ion cristoiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1414 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007506 (s)