News Flash:

Cristian Rizea, la DNA

30 Mai 2016
1118 Vizualizari | 0 Comentarii
cristian rizea
Deputatul Cristian Rizea s-a prezentat astazi la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), insa acesta a refuzat sa dea declaratii la intrareain sediu. Rizea a ajuns la DNA in jurul orei 13:00, fara a preciza daca a fost citat pentru a da declaratii intr-un dosar sau daca urmeaza sa faca un denunt. Pe 22 martie, Cristian Rizea a fost trimis in judecata de procurorii DNA care il acuza de trafic de influenta, spalare de bani in forma continuata (doua acte materiale) si influentarea declaratiilor (doua fapte). In acest caz mai este judecat si omul de afaceri Lucian Coltea, care este cercetat pentru cumparare de influenta si spalare de bani.

"Initial, inculpatul Rizea Cristian nu a recunoscut faptele pentru care este cercetat in prezentul dosar asa cum rezulta din declaratia acestuia din data de 02.03.2016. Pe parcursul urmaririi penale, inculpatul Rizea Cristian a revenit asupra pozitii sale procesuale si in data de 17.03.2016 a declarat ca recunoaste savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor asa cum au fost retinute in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale impotriva sa", se arata in rechizitoriul DNA.
"Inculpatul Coltea Lucian a avut o pozitie procesuala sincera prezentand faptele intocmai cum au fost retinute mai sus", sustin procurorii. In anul 2009, parlamentarul ar fi primit 300.000 de euro pentru a interveni la cele doua institutii "astfel incat o persoana din familia lui Coltea Lucian sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti, respectiv ca omul de afaceri sa obtina dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat in litigiu cu primaria comunei Chiajna", arata DNA.

cristian rizea dna refuzat declaratii intrarea dosar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005394 (s)